Forum > ix35 EL
[ix35 EL] zużycie paliwa i styl jazdy w Ix35
B.Wojcieszak:
Moje ostatnie osiągnięcie. Styl jazdy - do 3200 obrotów, bez szarpania.
Na 59,87l zrobiłem 1035km (z 30 km jeszcze bym zrobił).
Wychodzi około 5,25l/100km.
http://www.autocentrum.pl/dziennik-kosztow/hyundai/ix35/bw-ix35-1999784684/
Harnasiontko:
Przejechałem ok 1000km. Przez I m-c musiałem się uspokajać przez to spalanie. Teraz już trszeczkę lepiej, ale szczegóły:
Po zatankowaniu -podczas jazdy ;) , zprzerwą na siusiu, puściłem się w dalszą drogę (40km).pierwszy raz zleciało mi do 6, 5! Ale prędkości ok70-95km/h, w zabudowaniach przepisowo. Jazda spokojna, bez zrywów i depnięć. Boję się jednak autostra. Jadąc przepisowo, a dokładniej ok. 120km/h (ograniczenie przez mgłę) to średnia była w granicach 9l. Był to jednak krótki odcinek więc inni nie muszą przywiązywaćwagi do tej uwagi. Ale się boję.
A co do teściowej _ mam od blisko 18lat , JEST OK, ale ... po kiego licha kusić loc - nie transportuję jej tą bryczką.
Pozdróffka
jacek2:
--- Cytat: "Harnasiontko" --- Ale się boję.
--- Koniec cytatu ---
Kochani - nie lękajcie się - pedał w podłogę i do przodu :evil:
grzegon:
witam Kolegów, wracam do tematu mojego spalania, które wynosi nadal ponad 12,5 l jeżdżąc 95% po mieście, w tym krótkie odcinki na zimnym silniku. Przy okazji wizyty w serwisie spytałem czy jest szansa, że będzie spalał mniej. Wypytali mnie o warunki i styl jazdy, i okazało się, że nie powinien palić więcej jak 10l. Po przejechaniu 2500-3000 km (mam tylko 1100 obecnie zrobione) mam się zgłosić i będą to sprawdzać.
jacek2:
Dziwnie pali. Dla mnie to też trochę duże zużycie. Mieszkam na zadupiu i przy moim silniku 2.0 CRDI nawet kręcąc się po okolicy, nigdy takiej dużej wartości nie osiągnąłem.
Nawigacja
[#] Następna strona