Forum > ix35 EL

[ix35 EL] zużycie paliwa i styl jazdy w Ix35

<< < (14/38) > >>

jacek2:

--- Cytat: "rabex" ---ale omijanie wszystkich ślizgaczy pod każdą łagodną górką - bezcenne :-D , no i nieodśnieżone parkingi całe dla mnie :-P )
--- Koniec cytatu ---

To właśnie lubię . Niebawem znowu będzie niezła zabawa na białym puchu...... :mrgreen:  :mrgreen:

ziwasuw:

--- Cytat: rabex ---mój (benz2.0 4x4) pali średnio 11,3l (mieszana 50% miasto/50% poza), poza miastem (jazda dość żwawa 100-140km/h) średnia 10l, da się zejść do 8-8,5l przy spokojnej jeździe poza miastem (90-110km/h) i wyczuciu zmian biegów i przyspieszania.

Chciałbym się pochwalić swoim osiągnięciem, mój ix35 4x4 2,0 w benzynie i udało mi się zejść do wskazania komputera 7,7 litra na 100 km. Trochę miasta i większość trasa. Normalnie bierze benzynę jak smok, ale przy bardzo spokojnej jeździe można dokonać jednak cudu :mrgreen:
--- Koniec cytatu ---

konik6k:

--- Cytat: "jacek2" ---pogratulować tak wspaniałego nabytku. W przyszłości noga się dopasuje do "pedała" to i spalanie spadnie..... :mrgreen:
--- Koniec cytatu ---

No nie wiem, bo moje wcześniejsze (również go jeszcze posiadam) autko to Seat Ibiza 1,4T (ok 135KM) delikatne muśnięcie gazu w tym aucie to utrata przyczepności ;) a IX trzeba trochę depnąć żeby jechał :) ale IX to nie auto na wyścigi :)

sorry za OT

mada:
Właśnie przejechałem 2500 tyś. km.  z czego 1/4 w Alpach z pełnym obciążeniem + ski boks i zużył mi  ok. 9.5 lit. na 100 km przy przepisowej prędkości.

konik6k:
ja dziś zrobiłem ok 250km ale głównie trasy ekspresowe i średnie spalanie 9,9 - średnie prędkości ok 120-150 ale 170 tez już widziałem na zegarach

Nawigacja

[0] Indeks wiadomości

[#] Następna strona

[*] Poprzednia strona

Idź do wersji pełnej