Forum > ix35 EL
[ix35 EL] zużycie paliwa i styl jazdy w Ix35
anek:
--- Cytat: "Slay75" ---Robert, proponuje zarejestrować się np. na Motostat i tam wpisywać swoje tankowania.
Ja mam prawie 8kk przejechane i średnie wychodzi 8.46l/100km.
Link
--- Koniec cytatu ---
Kolego z ASB średnie zużycie, jak u mnie, to 9.2/100 km z 22kk. Oczywiście działający ciągle klimatronik i do tego 4WD. Nie jest źle ;-)
Zibi:
--- Cytat: "anek" ---
--- Cytat: "Slay75" ---Robert, proponuje zarejestrować się np. na Motostat i tam wpisywać swoje tankowania.
Ja mam prawie 8kk przejechane i średnie wychodzi 8.46l/100km.
Link
--- Koniec cytatu ---
Kolego z ASB średnie zużycie, jak u mnie, to 9.2/100 km z 22kk. Oczywiście działający ciągle klimatronik i do tego 4WD. Nie jest źle ;-)
--- Koniec cytatu ---
przejechane 8,6kkm, 100% klima, 4WD, 2,0 CRDi, średnie spalanie 8,6l/100km przy mieszanej trasie, przy 100% miasto doszłoby pewnie do 10 litrów.
dymek:
ja ma 8-8.5ltr/100km
jak znajde czas wpisze swoje tankowania do motostat i podam konkretne dane.
mysle ze prawdziwe spalanie to 8.5 srednio co uwazam za dobry wynik.
ale to pewnie dzieki temu ze sie hamuja bo wczesniej jezdzilem TDCI i nie musialem sie hamowac zwlaszcza na trasie.
balboa:
Podzielę się swoimi skromnymi doświadczeniami. Wczesniej bujałem się od "0" foką 1.6 Pb - spalała mi 8-10 l. po Wa-wie, tutaj mam 2.0 sporo masy, max zadowolenia i max. spalił mi w korku 12 l. a dziennie robie 20 km - 2 x po 10. W trasie, po "7" z Wawy - do Gdańska zrobiłem wynik na auto klimie z bagażami i 4 osobami 7,8 l. Obecnie mam przejechane 15.000 km. Zawsze biorę 95 oktan. Zero dopalaczy i innych wynalazków.
Wg mnie to dobry wynik, a w dodatku ile frajdy z jazdy.
grzegon:
Dla porównania pomiędzy spalaniem "świeżego" silnika z "dotartym" sprawdziłem moje spalanie po pierwszych 100 km wyłącznie po mieście i w 20% w korkach - wyniosło 14,5 l. Jest to wynik obliczony po tankowaniu na tej samej stacji i dystrybutorze do pierwszego odbicia, przy jeździe spokojnej.
Mam nadzieję że po "spasowaniu" silnika spalanie znacznie spadnie, bo jak na razie to jakaś wielka pomyłka. :-x
Wcześniej jeździłem volvo z silnikiem 1.9 TD 102KM i w mieście wychodził mi max 8l.
Nawigacja
[#] Następna strona