Forum > ix35 EL
[ix35 EL] zużycie paliwa i styl jazdy w Ix35
doicz:
U mnie 10 litrów, praktycznie tylko miasto, odcinki do kilku kilometrów, klima, ciągle światła itd. Nigdy hultaj nie zszedł poniżej 9 litrów, i się nie dziwię, w końcu to jest SUV, opony 225 szerokość, wysoka buda o współczynniku oporu powietrza kiosku 'ruchu'. Dziwią mnie tylko te spalania niektórych użytkowników 6,9l , 7,2 , ehh też bym tak chciał... .
P.S. Radzę sprawdzić spalanie na podstawie z tankowania do pełna i kalkulacji z dystrybutora, bo komputer ma to do siebie, że (przynajmniej mnie) chce zawsze lekko lub bardziej oszukać.
Zibi:
--- Cytat: "doicz" ---Dziwią mnie tylko te spalania niektórych użytkowników 6,9l , 7,2 , ehh też bym tak chciał... .
P.S. Radzę sprawdzić spalanie na podstawie z tankowania do pełna i kalkulacji z dystrybutora, bo komputer ma to do siebie, że (przynajmniej mnie) chce zawsze lekko lub bardziej oszukać.
--- Koniec cytatu ---
Pruszków - Kraków, równo 6.0, na dystrybutorze może być różnica 2-4%, więc bardzo niewielka - nigdy nie miałem większej różnicy, a na stukałem już 21,5 kkm
doicz:
--- Cytat: "Zibi" ---
--- Cytat: "doicz" ---Dziwią mnie tylko te spalania niektórych użytkowników 6,9l , 7,2 , ehh też bym tak chciał... .
--- Koniec cytatu ---
Pruszków - Kraków, równo 6.0, na dystrybutorze może być różnica 2-4%, więc bardzo niewielka - nigdy nie miałem większej różnicy, a na stukałem już 21,5 kkm
--- Koniec cytatu ---
Hej Zibi, z tego co widzę to masz diesla, więc inna bajka;) Napewno twoje autko jest bardziej oszczędne niż popularne 1.6 gdi.
JAREK G:
Nie wiem jak Wy to robicie ale u mnie spalanie ( tylko po mieście, krótkie odcinki ) masakra :cry: Może nie tak tragiczne jak widać na dole bo jednak motostat.pl też ma problem (przy nowym aucie z pustym zbiornikiem) aby wyliczyć dokładnie średnie spalanie :-P , ale i tak średni wyszło mi aż 10,7l ( z komputera 10,2) :-?
gurszczak:
U mnie spalanie jak poniżej, tez krótkie odcinki :)
Nawigacja
[#] Następna strona