Forum > ix35 EL

[ix35 EL] zużycie paliwa i styl jazdy w Ix35

<< < (28/38) > >>

Zibi:
Pruszków-Radom-Kielce-Kraków, DK7 czasami S7, spokojnie ponad 3 godzinki jazdy, spalanie 6,2 wg komputera, powrót Kraków-Katowice-Częstochowa, A4, DK1 oraz S8, już nie tak spokojnie, spalanie 6,9 wg komputera

vqsoft:
Panowie ... właśnie siedzę w cro a Ix stoi pod kwaterą w PAGU... trasa Gorzyczki Chorwacja pokonałem na jednym baku.. wyszło coś kolo 690 km z baku. wg kompa 7.3... dystrybutor w cro przy próbie dobicia na full pokazał 6.8l/.100
prędkość średnia z trasy wg kompa to 108 km/h
utrzymywałem 120 / 130 + korki w Austrii.. wg mnie super
teraz jazda lokalna po CRo górki dołki Jadranka + A1 i jest 7.6
mobilność tego samochodu ma same pluzy prześwit daje dużo możliwości w parkowaniu.... tam gdzie kompakty nie mogą lub już trą podwoziem Ix wjeżdża jak szalony..

aurum:
Zrobiona trasa 650 km - średnie spalanie 7,6 (4 osoby + bagaż + klima). Co ciekawe po 570km komputer zasygnalizował, że jadę na rezerwie, dziwne bo w baku musiało być jeszcze około 15 litrów, czyli na prawie 200 km. Gdy po całej trasie zatankowałem do pełna, to weszło niecałe 50 litrów. Czy w Waszych ixach też tak szybko zapala się kontrolka rezerwy paliwa? Dodam tylko, że samochód jest na docieraniu - ma dopiero zrobiony 1kkm.

vqsoft:
ta kontrolka poziomu paliwa nie jest z czujnika w baku a kalkulatora spalania.
ja ostatnio jadąc do Cro stanąłem w porządnym korku. po 2km ślimaczej jazdy zaświeciła się kontrolka rezerwy. Korek sie skończył więc leciałem 120 km.h kontrolka zgasła... a zasięg na kompie pokazał więcej niz 100km..

yach:
Trasa 550 km trzy osoby na pokładzie, bagażnik załadowany po dach, średnie spalanie z komputera 6,7 l ( były momenty ze pokazywał 6,4 l   ;-) ) klima prawie się nie załączała.

Odległość podobna (560 km )  jazda w upalny dzień , termometr pokazywał grubo ponad 30 stopni, klima miała co robić, trzy osoby na pokładzie, pełny bagażnik, ten sam styl jazdy, komputer pokazywał zużycie paliwa   na poziomie 7,8 l.

Jazda w mieście, bardzo krótkie odcinki, nastawiali sygnalizatorów, pobudowali rond :mrgreen: , spalanie na poziomie 9,7 l.

ogólnie da się wytrzymać  :-)

Nawigacja

[0] Indeks wiadomości

[#] Następna strona

[*] Poprzednia strona

Idź do wersji pełnej