Forum > ix35 EL

[ix35 EL] zużycie paliwa i styl jazdy w Ix35

<< < (26/38) > >>

vqsoft:
no niestety gabaryt samochodu jest spory. nie ma sie co dziwić i liczyć na spalanie porównywalne z kompaktem

jacek2:
U mnie wskaźnik chwilowego zużycia paliwa na autostradzie Wrocław Katowice pokazywał przy prędkości ok 140km/h zużycie 10l/100km.....

Zibi:

--- Cytat: "jacek2" ---U mnie wskaźnik chwilowego zużycia paliwa na autostradzie Wrocław Katowice pokazywał przy prędkości ok 140km/h zużycie 10l/100km.....
--- Koniec cytatu ---

wolę nie wiedzieć ile przy 180 wynosi spalanie ... czasami brak wiedzy jest lepszy, od jej nadmiaru :)

marbrzozk:
Trasa  Trzebinia (k. Krakowa) - Niechorze ( głównie A4 i S3):
spalanie: 6,99 (realne, mierzone przy dystrybutorze - komputer wskazał 6,5) - prędkość na autostradzie i S3 ok. 110 do 120 km/h - jazda w nocy przy włączanej sporadycznie klimatyzacji i maksymalnym obciążeniu.
Trasa powrotna: 7,64 (komputer wskazał 7,4 z tym, że zresetował się w połowie drogi po wjeździe w jakąś polną drogę) - jazda w dzień w upale, praktycznie cały czas z klimatyzacją i na autostradzie szybciej - 120 - 130 km/h, oraz sprawdzałem prędkość maksymalną  :mrgreen:  (180 wyciągnął).  
Zauważyłem iż klimatyzacja bierze ok. 0,7 l/100km i nie wydaje mi się aby było w tym jakieś stopniowanie.
Łącznie  po przejechanych 6128 km spalanie średnie wynosi u mnie 7,99l/100km ( w 90% krótkie jazdy po ok. 10 km).
Silnik 1,6 benzyna

Zibi:

--- Cytat: "marbrzozk" ---
Zauważyłem iż klimatyzacja bierze ok. 0,7 l/100km i nie wydaje mi się aby było w tym jakieś stopniowanie.

--- Koniec cytatu ---

im mniejszy silnik, tym bardziej wzrasta spalanie po załączeniu klimatyzacji, najbardziej odczułem to w Colcie 1,2 benzyna, skoczyło o ponad 1 litr na setkę.
w CRDI 2.0 4WD prawie nie ma różnicy :)

Nawigacja

[0] Indeks wiadomości

[#] Następna strona

[*] Poprzednia strona

Idź do wersji pełnej