Forum > ix35 EL

[ix35 EL] zużycie paliwa i styl jazdy w Ix35

<< < (25/38) > >>

zomol:

--- Cytat: "grzegon" ---Panowie, nie wiem jak to robicie, albo ja mam cos nie tak z autem, u mnie na trasie 7,5 to juz totalne minimum, ale nie ma wtedy czym jechać.
--- Koniec cytatu ---

Ja co prawda nigdy nie zrobiłem całego baku na trasie ale niech Cię pocieszy fakt, że nigdy nie udało mi się uzyskać 7,5 L  :mrgreen: Moje spalanie zawsze oscyluje między 8 - 9 L przy raczej delikatnej jeździe  ;-)  W sierpniu zrobię trasę ok 1000 km to zobaczymy może zdarzy się cud  :-D
Ale są tacy co im pali mniej niż Fiat Panda  :lol:  :-P

grzegon:

--- Cytat: "vqsoft" ---nie porównuj diesla do pb..
--- Koniec cytatu ---

dobrze o tym wiem, ale chce tylko pokazać, że nie mam ciężkiej nogi :)

[ Dodano: 2013-07-17, 21:15 ]

--- Cytat: "zomol" ---
--- Cytat: "grzegon" ---Panowie, nie wiem jak to robicie, albo ja mam cos nie tak z autem, u mnie na trasie 7,5 to juz totalne minimum, ale nie ma wtedy czym jechać.
--- Koniec cytatu ---

Ja co prawda nigdy nie zrobiłem całego baku na trasie ale niech Cię pocieszy fakt, że nigdy nie udało mi się uzyskać 7,5 L  :mrgreen: Moje spalanie zawsze oscyluje między 8 - 9 L przy raczej delikatnej jeździe  ;-)  W sierpniu zrobię trasę ok 1000 km to zobaczymy może zdarzy się cud  :-D
Ale są tacy co im pali mniej niż Fiat Panda  :lol:  :-P
--- Koniec cytatu ---

no to faktycznie nóżkę masz w "skoczku" ;) , nie w trampku.

mia:

--- Cytat: "grzegon" ---Panowie, nie wiem jak to robicie, albo ja mam cos nie tak z autem, u mnie na trasie 7,5 to juz totalne minimum, ale nie ma wtedy czym jechać. Wcześniej miałem volvo v40 1,9 tdi i z tą samą nogą potrafiłem zejść na tych samych trasach do 4,4 l !
Wizyta w servisie chyba konieczna
--- Koniec cytatu ---

Dziwna sprawa ... na obecnym baku liczę że przejadę 700km (zostało już paliwa na jedną pełną kreske a przejechane prawie 600km, komputer pokazuje że pozostało 170km ale on kłamie:)), trasa składała się z wycieczki 50km za Lublin (wyjazd z Warszawy) w obie strony 450km reszta odcinki 2x20km dziennie po Warszawie, więc o ile dobrze liczę:

zawsze tankuję od 49l do 51l (tylko pierwsze tankowanie było 54l)
jeśli przejadę te 700km to wychodzi że z średniego tankowania 50l mam 7x100km
czyli 50/7 = 7,15l/100km średnie spalanie.

styl jazdy ciężko mi określić ... nazwał bym to "kierowca który ma od maja prawo jazdy" :)

PS>Wie ktoś czemu wyświetla mi się zła wersja samochodu w profilu? Zapisaną mam 1.6 benzyne, a wyświetla się D4FD|1685ccm|085kW ?

albert:

--- Cytat: "mia" ---PS>Wie ktoś czemu wyświetla mi się zła wersja samochodu w profilu? Zapisaną mam 1.6 benzyne, a wyświetla się D4FD|1685ccm|085kW ?
--- Koniec cytatu ---

Napisz na PW do któregoś administratora, to ci zmieni. Sam nie dasz rady zmienić.

Zibi:
witam

trasa: Pruszków - Szczecin, prawie 400km A2, prawie 100km S3, reszta od wioski do wioski ... o ile pomykanie do 120km/h jest jazdą przyjemną i ekonomiczną - spalanie poniżej 7l/100km, o tyle przy prędkości 160-180 jazda sprawia niesamowitą frajdę, jednak okupione to jest spalaniem ponad 10l/100km - jak dla mnie gigantycznym. niemniej przy takich prędkościach auto prowadzi się rewelacyjnie i gdyby tylko polskie autostrady miały 3 pasy zamiast 2: jednym pomykają tiry, drugim wyprzedają je inne tiry, a osobówki wloką się za nimi.

Nawigacja

[0] Indeks wiadomości

[#] Następna strona

[*] Poprzednia strona

Idź do wersji pełnej