Forum > i30 GD

[i30 GD] Czyszczenie - dezynfekcja parownika

<< < (4/15) > >>

paradoks1:
Minęły dwa miesiące od ozonowania. Brak nieprzyjemnych zapachów z klimy. Profilaktycznie wykonałem jeszcze raz ozonowanie 15 min. bo zaczyna się sezon.
Do ozonatora zamontowałem wiatraczek z komputera w celu odprowadzenia ciepła, tuba się troszkę grzała.

Zauważyłem że klima słabiej chłodzi niż przed rokiem dzisiaj upał 31*C . Ze względów ekonomicznych i bezpieczeństwa decydowałem się na wymianę czynnika 1234yf na r134a .  
Klimatyzacja zdecydowanie szybciej chłodzi samochód.  Warto było :-D

Zbyszek:
Wymieniłeś 1234yf na r134a i wszystko hula bez problemu :?: czyli konstrukcyjnie urządzenie na 1234yf niczym się nie różni :?:

http://www.elektroda.pl/rtvforum/topic2716955.html

paradoks1:
GRZECH
namiary ci wysłałem ale nie wiem czy doszły coś to wysyłanie z forum chyba nie działa  :evil:

albert:
Jeżeli chodzi ci o to, że wiadomość jest w zakładce "Do wysłania", to wszystko jest w porządku. Po odebraniu wiadomości przez adresata, u ciebie znajdzie się ona w zakładce "Wysłane". Będziesz wiedział, że została odebrana i przeczytana.

pafciokrak:
Kurcze, mam taki "mały" problem".
Po wyłączeniu klimy masakrycznie smierdzi z nawiewów.
Filtr ppyłkowy zmienionioy, niby jakiś tam serwis klimy zrobiony przy okazji innej roboty.
Jak nie chodzi klima, odpalenie auta np. rano - zero smrodu (chyba że dzień wcześniej jeździłem na klimie to lekko zaśmierdzi ale to akurat jest do przeżycia bo dosłownie kilka sekund smrodu).
Jak chodzi, po jakims czasie ją wyłączam - z nawiewów "wali" przez dłuższy czas, po czym spokoj.
Macie jakiś pomysł ? Bo od września zeszłego roku był spokój, nagle tak od lutego zaczał się problem :(
Myślałem że przejdzie ale niestety źle myślałem :(

I przy okazji jeszcze jedno pytanie, jak stoicie na włączonej klimie to duża plama wam się robi pod autem? Bo zastanawiam się czy tu nie leży problem, tzn. w odpływie, bo w większości znanych mi aut, po kilku minutach na klimie jest spora kałuża pod autem, a tutaj to tak, powiedziałbym, nie za dużo.

Nawigacja

[0] Indeks wiadomości

[#] Następna strona

[*] Poprzednia strona

Idź do wersji pełnej