Forum > i30 GD
[i30 GD] Czyszczenie - dezynfekcja parownika
mateusz232:
Problem dopadł i mnie, przy uruchomieniu silnika z klima w ciepły dziś, na 2s śmierdzi sikami, po wyłączeniu klimy śmierdzi dłużej.
Byłem na ozonowaniu nie pomogło, filtr zmieniany miesiąc temu.
Polecicie jakiś serwis w Warszawie który to ogarnie ? Lub od czego zacząć samemu ?
zefirek:
--- Cytat: "malutki83" ---Drodzy koledzy i koleżanki przerabiałem temat z Bizol AC Clean+ c30 i spokój był na tydzień. Najbardziej skuteczną wg. mnie metodą jest ozonowanie, zapłaciłem 50zł. i ponad rok nie mam problemu ze smrodkiem z klimy. Lepiej nie kombinować bo sam zakup Bizolu to ok 40zł. a jeżeli nie uda się wam dość z preparatem bezpośrednio do parownika to i tak nic on nie da.
--- Koniec cytatu ---
Ozonowanie nie usunie źródła smrodu, tylko zamaskuje na jakiś czas.
Biozol zabija grzyby i inne bakterie, które rosną sobie na parowniku i w innych zakamarkach. A jak ich dużo urośnie, to je wdychasz uruchamiając nawiew - zdrowe to nie jest, no i śmierdzi.
--- Cytat: "mateusz232" ---Problem dopadł i mnie, przy uruchomieniu silnika z klima w ciepły dziś, na 2s śmierdzi sikami, po wyłączeniu klimy śmierdzi dłużej.
Byłem na ozonowaniu nie pomogło, filtr zmieniany miesiąc temu.
Polecicie jakiś serwis w Warszawie który to ogarnie ? Lub od czego zacząć samemu ?
--- Koniec cytatu ---
Zrzucaj deskę i wyczyść porządnie parownik.
Nawigacja