Forum > i30 GD

[i30CW] Stuki z okolicy bagażnika, co to może być?

<< < (5/6) > >>

Rafał:
U mnie dokladnie jest to samo, też jest stukanie gdy jadę z prawego tyłu. Amortyzator ma 52%

bobekos:
Nie wiem jak wy ale ja też mam stuki, też podejrzewam drążki ale czekam do wiosennej naprawy (olej...itd.) Nic nie jest wieczne ;)

jurant89:
tak wygląda lacznik stabilizatora drazka z przodu, wymienia się od razu dwa. Ja kupiłem niemieckie firmy moog za 54zl szt. a za wymiane razem 40zl
Duzo nie trzeba, pare razy zaliczona wieksza dziura i jeszcze minusowa temp.

https://www.google.pl/search?q=%C5%82%C4%85cznik+stabilizatora+hyundai+i30&biw=1607&bih=754&source=lnms&tbm=isch&sa=X&ved=0ahUKEwic_ZHRnarKAhWk73IKHavrByEQ_AUIBigB&dpr=0.85#imgrc=pibrX24NKioIXM%3A

GregorDE:
ja mam podobna sytuacje w moim nowym i30 Kombi, myle ze dzwiek wydaje listwa od bagaznika ktora ma zatrzaski rozporowe.

sisimon:
witam, mnie w tym samochodzie od początku wkurzało stukania na łatanej drodze, cały czas było tylko dup. dup i dup dup .... (jak pisałem w innym poście mój stary 22 letni Opel Astra chodzi o niebo ciszej i się nie tłucze). Amorki sprawdzane 3x - sprawność bardzo dobra. Sprawdzane były w serwisie Hyundaia i w prywatnym. Nawet dzieci mi dogryzały że w starym jest większy komfort :( . Wymieniłem tylne drążki itp ale niewiele to dało. W końcu w tą niedzielę kupiłem uszczelkę do okien (płaską 3 mm) i wykleiłem nią cały bagażnik w miejscach gdzie styka się podłoga bagażnika z obudową koła zapasowego. I jest o NIEBO lepiej. Teraz jadę dość szybko po dziurach i tylko raz na jakiś czas mi coś dupnie, ale nie jest już to tak uciążliwe jak przedtem. Fakt że i30 ma chyba dużo twardsze zawieszenie niż mój OPEL , ale po tym zabiegu już zaczynam się uśmiechać. Ponadto wszystkie pierdołki które są pochowane w podłodze owinąłem dość grubym materiałem. Co jest ciekawe , jak wyjąłem wszystko z bagażnika , łącznie z kołem zapasowym to stuki były, a teraz po włożeniu wszystkiego na tych uszczelkach stuki są naprawdę marginalne :) - pzdr

Nawigacja

[0] Indeks wiadomości

[#] Następna strona

[*] Poprzednia strona

Idź do wersji pełnej