Forum > i30 GD
[i30CW] Stuki z okolicy bagażnika, co to może być?
tas8:
Witam,
Od jakiegoś czasu niepokoi mnie dziwny odgłos z tyłu auta. Pojawia się podczas jazdy po nierównościach typu przejazd kolejowy, większe doły. Jest to pojedyncze uderzenie. Czasami je słychać również przy nieco ostrzejszym przechyleniu auta na jedną ze stron (np przy skręcaniu w lewo na skrzyżowaniu) W pierszym momencie myślałem, że może to być tłumik, ale nie sądzę. Może któraś ze sprężyn, amortyzator?
Brat ma również i30 ale wersję CW i niedawno identyczny problem wystąpił u niego.
Może któryś z forumowiczów spotkał się już z podobnym objawem i rozwiązał problem?
piwi:
Proponuję od sprawdzenia, czy nie lata Ci coś luzem w bagażniku pod podłogą i nie obija się o blachę.
devl:
wiele rzeczy to byc moze.. Sprawdź odbojniki, najprościej, może tłucze sie półka bagażnika..
tas8:
Mały update do mojego problemu. Zlokalizowałem stronę z której pochodzi ten odgłos. Okolice lewego koła (amotyzator, sprężyna...) Efekt można wywołać obciążając auto na chwilę np. usiąść w bagażniku lub ostrzej rozbujać tył auta. Póki co nie mam czasu na więcej analiz :-(
jurant89:
Witam. mi cos stukalo pukalo z przodu. nawet na postoju jak się pobujalo auto. Okazalo się ze do wymiany były dwa laczniki drazka stabilizatora. pozdrawiam
Nawigacja
[#] Następna strona