Forum > i30 FD

[i30] Awaria klimatyzacji - zatrzymanie silnika

<< < (6/7) > >>

tomas:
Czy powinienem wymienić też osuszacz?
Grzech gdzie kupiłeś sprężarkę, może coś polecisz?

Yaro:
Jak w tym roku nabijałem klimatyzację gość mówił mi że miał sporo i30 z uszkodzonymi osuszaczami. Ja postanowiłem swój wymienić w przyszłym roku, żeby mnie nie zaskoczyła niemiłą niespodzianka z brakiem klimy np. w Grecji  ;-)

NieAmator:
osuszacz wymieniasz bo mogły się w nim zagnieździć opiłki ze zmielonego tłoka lub płyty zaworowej. Pamiętać aby po wymianie osuszacza lub chłodnicy dać więcej oleju w układ :!:

GRZECH:
Kupiłem prawie poprzez allee.... ale zobaczyłem i zakupiłem osobiście.
Znajdź serwis sprężarek sam. klimatyzacji... tam mają na tony sprężarek. Do mojego akurat nie mieli.
Będziesz miał z gwarancją :)

U mnie nie trzeba było więcej wymieniać - osuszacz. Tłoki nie tarły więc układ nie został zanieczyszczony.

wolodi:
Podłącze się pod temat. Klima w tym sezonie miała problem z włączaniem się na niskich obrotach. Pojechałem więc i dałem do napełnienia, faktycznie było dość mało dopełnili. Niestety dalej jest to samo na niskich obrotach np. w korku nie włącza się po przegazowaniu się włączy. Myślałem, że może jest nieszczelność, wcześniej dodali kontrastu. Sprawili czynnika nie ubyło, zrobiło się chłodniej na zewnątrz, mechanik pyta się w czym problem bo klima normalnie się włącza. Faktycznie tak było (może dlatego, ze było chłodniej na zewnątrz?). Dziś jest znów to samo na wolnych obrotach klima nie działa:/ Ktoś ma jakiś pomysł co jest przyczyną?

Nawigacja

[0] Indeks wiadomości

[#] Następna strona

[*] Poprzednia strona

Idź do wersji pełnej