Forum > i30 FD
[i30] Awaria klimatyzacji - zatrzymanie silnika
GRZECH:
U mnie tłoki sprężarki są zaklinowane. Reszta po prostu zastygła :)
Przy okazji.
Miałem 530g czynnika, teraz mam 500g. Klima nie chłodzi tak jak poprzednio ale nie mogę narzekać.
Czy nabicie klimy ponad 500g czynnika spowoduje lepsze chłodzenie?
Czy to wina czynnika czy też sprężarki?
NieAmator:
można do 550 nabić ale ciśnienia będą wysokie i sprężarka będzie się męczyć lepiej zostawić 500 i mieć głowę spokojna że będzie sobie spokojnie śmigać
Yaro:
Mi nabili 750 dobrze że sprężarka wytrzymała. I nie zauważyłem lepszego chłodzenia gdy było 750g czynnika.
tomas:
U mnie wyglądało to tak, że przez parę tygodni wszystko było OK. Fakt, że wtedy często klimy nie używałem, bo się zrobiło trochę chłodniej. Później w czasie upałów stała się taka rzecz, że klima cały czas chodziła i nie chciała się wyłączyć. Wyłączałem A/C w samochodzie i nic, nawet na 0 czuć było, że lekko chłodzi. Mechanik, który wcześniej naprawiał stwierdził, że elektromagnes skleił się z wałkiem, ale puknął ze dwa razy i wróciło do normy. Po tygodniu w czasie dużych upałów, po przejechaniu około 40 km na klimie na trasie po zatrzymaniu się w korku poczułem zapach spalenizny. Klimę wyłączyłem i wszystko wrócił do normy. Później jeszcze chwilę działała, ale już rano nie chodziła.
Może wiecie czy teraz wymiana samej sprężarki ma sens, czy trzeba wymienić coś jeszcze. Za pierwszym razem nie był chyba wymieniany osuszacz.
NieAmator:
elektromagnes nie może sie skleić z wałkiem zwulkanizowało ci się sprzęgło jak grzechowi ach Ci mechanicy. Masz tak jak grzech wymieniaj całą sprężarkę
Nawigacja
[#] Następna strona