Forum > Santa Fe (2006-
[Santa Fe CM] Światła do jazdy dziennej - Santa Fe CM
DjKosmit:
Panowie a jak zrobić tak jak tutaj:
Da radę zamontować listwę led w naszych lampach na rynek europejski ??
Jak dla mnie bije wszystko co związane z światłami do jazdy dziennej
Pozdrawiam
jlupino:
No rzeczywiscie wygląda to super,ale:
-czy jest to dostępne u nas czyt. w europie,czy tylko USA?
-jak przeciągnięty jest kabelek(chyba z boku klosza)
-jak uszczelnione są ta osłona i taśma led(paprochy i brud wejdą wszędzie)
-świecić to musi razem z tyłem jako postój,bo jak by to podłączyć do automatu swiateł dziennych,to po zapaleniu swiatel mijania by gasły,a po przejściu na postój jeszcze by nie świeciły,no chyba że ori żarówka z postoju sie przez to przebije ale wątpię
-jest jeszcze możliwość,że świeci to dwufazowo,czyli na 50% postój i 100% dzienne,bo też są takie automaty sterujace pracą ledów
W każdym razie wygląda to naprawde efektownie ;-)
DjKosmit:
Hey
Te listwy są wewnątrz lampy prawdopodobnie na klej a te matowe listwy są po to aby nałożyć na wewnętrzną część klosza tak aby światło z ledów rozpraszało się dając taki efekt jak na fotkach. Jak wiem ledy mają wąski kąt świecenia i gdyby były tam same to tak efektownie by to nie wyglądało. Pytanie jest takie czy w naszych europejskich lampach te miejsce jest puste i objęte obudową lampy ?? Bo jeśli tak to montaż czegoś takiego to nie problem.
Pozostaje jeszcze pytanie o zgodność z normą UE dotyczącym homologacji takich światełek. Jeśli wsadziłbym tam atestowaną listwę led to będzie problem ?? Czy tylko pozostałoby to jako efektowny gadżet ?? Bez prawa użytkowania w czasie jazdy ??
Pozdrawiam
Brt:
DjKosmit, Z tego co pamiętam, każda ingerencja w światła powoduje utratę gwarancji/homologacji. Musisz rozkleić lampę, aby wsadzić tam listwę. Jeżeli po takim zabiegu będziesz miał stłuczkę, to możesz mieć problemy...
jlupino:
Aaa,jak do wewnątrz,to nie mam więcej pytań :roll:
No,może jedno.Kto mi to zrobi i za ile??? :-D
Przypuszczam,że podczas kontroli jak tylko postój by działał to by sie nawet nikt nie skapnął,ze to nie ori
Nawigacja
[#] Następna strona