Autor Wątek: [Getz] Szum/gwizd po wymianie paska rozrządu?  (Przeczytany 4045 razy)

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

remlen

• Gość
Szum/gwizd po wymianie paska rozrządu?
« dnia: 09 Maj 2009, 16:12:47 »
Witam,

Jak w temacie. Wymieniłem napinacz (GMB), pasek (chyba Gates, sygnowany przez Hyu, w pudełku Hyu) i wyjeżdżam od mechanika i szumi/gwiżdże. Mechanik mówi, że może tak być po wymianie i się ułoży (trochę rozciągnie), ale ile to potrwa? Pewnie za mocno naciągnięty jest ten pasek co :?:

Z tym, że podobno sprężyna na napinaczu sama napina pasek i tylko się kontruje śrubę na napinaczu, a regulacji w sumie nie ma!!??

Nie wiem, chyba pojadę i niech skontroluje. Co sądzicie?

Odkręciłem osłonę (górną tylko) i obejrzałem pasek. Naciąg chyba jest w porządku bo na tyle co się da wcisnąć rękę (palec) w szczelinę to można go obrócić o 90 stopni i nie wydaję się żeby był zbyt mocno napięty. Pasek po przejechanych 100 km nie ma śladów użytkowania, jedyne co to na napinaczu jest jakaś warstewka (miejscowe, śladowe ilości) jakby gumy???? Może poprzyklejał się syf z poprzedniego paska?
« Ostatnia zmiana: 20 Czerwiec 2020, 22:11:14 przez Brt »

xaltuton

• Gość
Re: Szum/gwizd po wymianie paska rozrządu?
« Odpowiedź #1 dnia: 11 Maj 2009, 18:52:46 »
Cytat: "remlen"
Witam,

Jak w temacie. Wymieniłem napinacz (GMB), pasek (chyba Gates, sygnowany przez Hyu, w pudełku Hyu) i wyjeżdżam od mechanika i szumi/gwiżdże. Mechanik mówi, że może tak być po wymianie i się ułoży (trochę rozciągnie), ale ile to potrwa? Pewnie za mocno naciągnięty jest ten pasek co :?:

Ja jade na wymiane rozrzadu w piatek, wiec jesli jestes zainteresowany, wieczorem powiem Ci, jak jest u mnie.

remlen

• Gość
« Odpowiedź #2 dnia: 16 Maj 2009, 09:18:02 »
I co? Jak wrażenia po wymianie. Kupiłem nowy napinacz też GMB (ale KOREA, jak w oryginale). Może trafiłem na trefną rolkę???

Po wymianie napiszę co i jak.

xaltuton

• Gość
« Odpowiedź #3 dnia: 17 Maj 2009, 01:21:38 »
Cytat: "remlen"
I co? Jak wrażenia po wymianie.

Juz po operacji. Wymieniony pasek i napinacz. Podczas jazdy nie widze zadnych roznic,
dzwiek z silnika jest taki jak byl, nic nie gwizdze i nie swiszcze.

remlen

• Gość
« Odpowiedź #4 dnia: 18 Maj 2009, 15:07:07 »
Dla zainteresowanych:

Wymieniony napinacz i cisza!!!! :lol:

P.S. Nie kupujcie takich części na allegro! Lepiej w sklepie (można oddać bez problemu).

pzdr