Witam.
Nie sądziłem że tak szybko napiszę pierwszego posta z problemem w moim świeżym samochodzie.
Mianowicie problemu na początku nie było ponieważ kupiłem Santka z brakiem podświetlenia wskaźnika temp i chciałem przy okazji wymienić wszystkie żarówki na dwie diody niebieskie do wskaźnika temp i paliwa a resztę na zielone. Wszystko pozmieniałem, podpiąłem żeby sprawdzić czy działa ale nie podobało mi się że strasznie przebija zielony więc zacząłem zamalowywać łepki żeby zrobić delikatne jednolite światło. No i zaczęły się problemy, podpiąłem i wsio działa więc zacząłem montować zegary i... zgasły mi wszystkie nowe diody oprócz podświetlenia stanu licznika km, lewy kierunek mruga normalnie a dioda prawego kierunku nie mruga tylko słychać przekaźnik, diody smd w rzędzie nad licznikiem km się świecą ale żadne inne kontrolki ani diody smd na płytce zegarów już nie działają, przycisk od zmiany opcji na liczniku też nie podświetla, i samych wskazówek też nie podświetla. Nie wiem teraz co może być przyczyną bo skoro podświetla stan km to prąd jest. Dodatkowo potencjometr do regulowania podświetlenia nie działa jak się kręci ale to było już przed wymianą żarówek a podświetlenie działało. Jest jakiś schemat do zegarów albo jak podejść do sprawdzenia tego?
Dodam że elektrykiem nie jestem ale miernikiem umiem się posłużyć i lutownicą.
Postaram się dorzucić jutro zdj jakieś jak to mniej więcej wygląda.