Forum > i30 GD

[i30 GD] [i30] Wysoko łapiące sprzęgło

<< < (2/8) > >>

Arek103:

--- Cytat: "AndrzejK" ---Mam też taki silnik 1,4.Sprzęgło też się tak zachowywało jak u Ciebie.Nawet czuć było swond tarczy sprzęgłowej.Uspokoiło się wszystko po przebiegu 7.000tys. km.Teraz jest wszystko w porządku.Sam zadecyduj czy jechać z tym do serwisu.
Pozdrawiam
--- Koniec cytatu ---

czyli teraz sprzęgło bierze ci przy podłodze?

Yaro:

--- Cytat: "Złośnik" --- Jedź z tym natychmiast i zamiast raczej naprawy żądaj wymiany auta na nowe.
--- Koniec cytatu ---

Tak i zaraz mu wymienią na nówkę sztukę  :mrgreen:

Pax:
Mam to samo w 3-letnim i30 1.4. To chyba standardowe zachowanie sprzęgła w tym modelu.

Lucressi:
Analizować twój problem na podstawie tego co Ty piszesz możemy jeszcze przez najbliższy rok. Jeżeli Cię to naprawdę niepokoi to jedź do aso. Przedstaw problem i powinieneś uzyskać fachową odpowiedź. Nie po to masz gwarancje by tu marnować czas na rozwiązywanie tego typu problemy.

Mnie samego interesuje Co ci powiedzą, a taka wiedza może być na forum bardziej przydatna niż wszelkiego rodzaju nasze spekulacje.

--- Cytat: "AndrzejK" ---Mam też taki silnik 1,4.Sprzęgło też się tak zachowywało jak u Ciebie.Nawet czuć było swond tarczy sprzęgłowej.Uspokoiło się wszystko po przebiegu 7.000tys.
--- Koniec cytatu ---

Ale wiesz, wybór należy do ciebie  :-) Zawsze możesz poczekać aż licznik stuknie ci 7000 tys. i zobaczyć czy się samo naprawiło  ;-)

Arek103:

--- Cytat: "Lucressi" ---Analizować twój problem na podstawie tego co Ty piszesz możemy jeszcze przez najbliższy rok. Jeżeli Cię to naprawdę niepokoi to jedź do aso. Przedstaw problem i powinieneś uzyskać fachową odpowiedź. Nie po to masz gwarancje by tu marnować czas na rozwiązywanie tego typu problemy.

Mnie samego interesuje Co ci powiedzą, a taka wiedza może być na forum bardziej przydatna niż wszelkiego rodzaju nasze spekulacje.

--- Cytat: "AndrzejK" ---Mam też taki silnik 1,4.Sprzęgło też się tak zachowywało jak u Ciebie.Nawet czuć było swond tarczy sprzęgłowej.Uspokoiło się wszystko po przebiegu 7.000tys.
--- Koniec cytatu ---

Ale wiesz, wybór należy do ciebie  :-) Zawsze możesz poczekać aż licznik stuknie ci 7000 tys. i zobaczyć czy się samo naprawiło  ;-)
--- Koniec cytatu ---

utworzyłem ten temat ponieważ do najbliższego serwisu aso mam 130 kilometrów dlatego wole zapytać posiadaczy i30 niż odrazu marnować cały dzień na dojazd i przeprawę z aso.

Pozatym dzisiaj byłem u speca który zajmuje się głównie skrzyniami biegów, przejechał się i stwierdził że wszystko jest tak jak ma być w hyundaiu, a niewygodę którą odczuwam podczas poruszania się po mieście tłumaczył mi tym że wcześniej jezdziłem astra g i corsa d i poprostu przyzwyczaiłem się do jazdy samochodami ze sprzęgłem które biorą praktycznie przy samej podłodze i poprostu potrzebuję czasu żeby się przestawić

Nawigacja

[0] Indeks wiadomości

[#] Następna strona

[*] Poprzednia strona

Idź do wersji pełnej