Forum > Lantra

[Lantra J2] Ile wam palą lantry ?

<< < (2/4) > >>

fbli515:
co do spalania to jeszcze nie wiem ile teraz pali :) ale wyczyściłem przepustnicę i kolektor dolotowy. W kolektorze wył wielki glut !! jakby ktoś go zasmarał !! średnica każdej rury dochodzącej do głowicy była o 1/4 mniejsza przez tego gluta. Po wyczyszczeniu kolektora, zaworu egr, przepustnicy, wymianie uszczelek silnika, auto dostało niezłego kopniaka ! Ma lepsze odejście niż mój C3 picasso z 2010 roku (sprawdzane na światłach, przegrałem z żoną).
Po naprawach regulowałem czujniki według instrukcji serwisowej, tylko zapłon ustawiałem na oko bo albo stroboskop do bani albo ślepy jestem. Autko chodzi nieźle.
Co do spalania to dam znać za jakiś czas jak żona zatankuje.
PS. Silnik 1,6 16V skrzynia automat.

[ Dodano: 2013-07-24, 19:30 ]
Obecnie po remoncie który opisywałem wcześniej autko pali 12 litrów w mieście, przy czym skrzynia ustawiona w tryb PWR, bo żona tym jeździ i nie uznaje trybu NORMAL ;)

wloczykij78:
Po przeszło 50 tankowaniach z motostatem stwierdzam, że:
średnio 9,6 l/100
max - 11,5l (zima, miasto)
minimum - 6,9l/100 - trasa, ze średnią prędkością ok 100-110km/h, pełne obciążenie, 7,5l autostrada (120-130km/h).

Silnik 1,6 114KM.
Do tego jakieś 0,5l oleju do dolania po każdych 500km.

mcdrive:
ale gazu czy lpg? jezeli ty dolewasz 1l oleju /1000km to jak ja dolewam 1l/2500km to to jest nic, a robie krótkie trasy, czesto gasze odpalam

wloczykij78:
oczywiście, benzyny.

fbli515:
Dziś po trasie 300 km wyszło mi średnie spalanie 8,8 litra/100 (tankuję wervę)
Prędkość 100-110. Skrzynia automat

Nawigacja

[0] Indeks wiadomości

[#] Następna strona

[*] Poprzednia strona

Idź do wersji pełnej