Forum > Lantra
[Lantra J2] Ile wam palą lantry ?
radeek23:
Co do spalania benzyny to się nie wypowiem,bo od razu po kupnie zagazowałem i nie mam pojecia ile by spalił. Co do gazu średnio 9l/100km, jadąc z Warszawy S17ką do Lublina spalił mi 7,5l lpg. W zasadzie nigdy nie przekroczyło mi 10l..raz jedyny miałem 11l ale to dlatego że cały dzień jeździłem po warszawie i stałem w mega korkach przez cały dzień. Wyniki mam wiarygodne bo jeżdżę zawsze do pustej butli i tankuję zawsze do pełna,a obliczyć łatwo. Pozdrawiam
melchior71:
Jestem nowy na forum i mało piszę ale podzielę się info. moja landrynka kombi 1,6 16V 84KW pali ok 11 po mieście i 7,5 na trasie (benzyna) a nogę mam trochę przyciężką :mrgreen:
Fazi:
Już kiedyś była dyskusja na temat spalania w lantrach i w liczbach to podobnie wyglądało, ale oczywiście zawsze znajdzie się ktoś, komu pali zadziwiające 6,5-7l w mieście co jest absurdem. Mi osobiście pali latem ok 9l a zimą do 10,5-11l. Pamiętam, że jeden z forumowiczów wypowiadał się, że jak kupił lantrę nówkę to paliła mu ok. 9l. Podsumowując zarówno tę dyskusję jak i wcześniejszą, można zauważyć że spalanie lantry w mieście przy spokojnej jeździe wychodzi w granicach 8,5-11l w zależności od pory roku a poza miastem od 7,5-9l. Ale jak wiadomo zawsze może zdarzyć się jakiś wyjątek ;)
OuTchOrN:
Po mieście z 8-9 litrów maks, w trasie 6,5-7,5 przy prędkości 100-110 max. z 8 litrów przy 120.
melchior71:
No i tak by było ;-) nic więcej nic mniej -chociaż razu pewnego (trasa 360 km) z tego od Wrocławia do Rudy śląskiej -jakieś 180 km tylko autostrada - przy prędkościach max :oops: wir w baku pochłonął 12 litrów GPS pokazał na autostradzie 202 km/h a licznik 210 .Nie wiem jak to się ma do realnych prędkości ale tak był.No i pod koniec myślałem że paliwka zabraknie choć tankowałem przed trasą pod korek :evil: Nic za darmo :mrgreen: :lol:
Nawigacja
[#] Następna strona