Forum > Lantra
[Lantra J2] Ile wam palą lantry ?
mcdrive:
Witam, w zwiazku z moim, jak uwazam, dużym spalaniem, z którym jeszcze sie nie uporałem, a sprawdzałem juz praktycznie wszystko, różne style jazdy.
pali mi 14l gazu w mieście jak jeżdze sam lub w 2 osoby (10% to nieduze korki) najczęściej jest to po prostu czeste ruszanie i na trasie w 4 osoby ok 9,5l gazu
instalacja jest dobrze zestrojona i sa odpowiednie podzespoły, zbudowałem ja powiedzmy od poczatku został tylko zbiornik i wkretki ze starej
benzyne testowałem jak go kupiłem bo instalacja gazowa była w opłakanym stanie i wtedy było ok 12l w miescie teraz nie wiem pewnie tak samo
interesuje mnie ile wam palą wasze maszyny prosze podac styl jazdy, silnik, obciazenie, benz/lpg
bede bardzo wdzieczny
może ktos napisze jezeli tez miał problem z wysokim spalaniem i co zrobił ...
bo ja juz ratunku jak jej sprzedaz nie widze, bo swap jest nieopłacalny, minimum 1000zł , a w takim razie wole sprzedac na cześci i kupic juz z klimą itd ...
Pomocy
Edycja czego widać. Tekla
Złośnik:
Po zimowych szaleństwach - ok. 20l max. Ale to takie upalanie, że głowa boli.
Obecnie po kompletnym remoncie zawieszenia i nowych kapciach - ok. 7-9l w mieście. W trasie 7-6,5.
mcdrive:
u mnie nie ma takiej rozbieżności, to jest dziwne, przy jezdzie do 2,0 tys obr pali ok 14 i przy jezdzie do 3,5tys obr pali tyle samo, bardzo dziwne to własnie jest
Ort. Tekla
fbli515:
Moja lantra 1,6 J1 zanim pękł pasek rozrządu paliła 12 - 14 litrów benzyny w mieście. Teraz robiłem remont to zobaczymy :)
mcdrive:
fbli515,
napisz jakie spalanie bedzie po remnocie, i co mogło byc przyczyną
Nawigacja
[#] Następna strona