Forum > ix35 EL
[ix35 EL] Dokładka tempomatu
gurszczak:
Czy każda z tych kierownic ze znanego portalu aukcyjnego będzie pasowała? Czy trzeba na coś zwracać uwagę. Auto w wersji Style - gdzieś ktoś pisał o jakieś wiązce ale to chyba std że nikt nie odpina wiązki może macie jakieś sprawdzone źródło gdzie można kupić kiere jak coś poproszę o info na PW.
jacek2:
Czyli rozumiem, że wystarczy mieć system bluta w aucie ( mam comforta) i zakupić kierownicę ze sterowaniem tempomatem- ważne aby była wiązka przewodów do sterowania temp. Następnie wymieniamy prawy plastyk w kierownicy (bez wymiany kierownicy) podłączając wiązkę przewodów w odpowiedni wtyk w zwijaczu- i tempomat zadziała..... tępy jestem, więc pytam bardzo dokładnie.....
gurszczak:
jacek2, też mam 2 lewe ręce do tego typu tematów i też wolę 3x się dopytać niż ma mi coś zostać albo coś popsuć.
jacek2:
--- Cytat: "gurszczak" ---jacek2, też mam 2 lewe ręce do tego typu tematów i też wolę 3x się dopytać niż ma mi coś zostać albo coś popsuć.
--- Koniec cytatu ---
Dlatego wolę dopytać i mieć czyste sumienie gdy będę demolował swojego hyuika...
Na allegro sprawdzałem ceny kierownic- wahają się od 150 zł do 300 zł, a nawet i więcej... :shock: :shock:
Robik:
Szanowni koledzy
Sprawa wymiany kierownicy czy tez samego prawego panelu jak kto woli jest banalnie prosta. Do wyciagniecia airbaga niezbedne sa klucze torx i ewentualnie szczypce do odlaczenia kostek i kabelkow. Dla chetnych odkrecenie kierownicy wymaga klucza 22 trzeba tylko uwazac na kabelki bo podczas zdejmowania kierownicy lubia sie zaplatac co skutkuje w najlepszym przypadku otwarciem zwijacza airbag. Ja osobiscie zakupilem kierownice z tego wyzszego przedzialu cenowego w idealnym stanie dlatego wolalem ja przelozyc cala. Odkad mam tempomat jazda po autostradach nabrala wlasciwego wymiaru.
Nawigacja
[#] Następna strona