Forum > ix35 EL
[ix35 EL] Dokładka tempomatu
Kalbar:
Witam
Proszę o pomoc w sprawie tempomatu. Przeczytałem wszystkie posty lecz nie znalazłem informacji jaki zwijak potrzebny jest do dołożenia tempomatu. Mam wersję bez tempomatu. Na oryginalnej kierownicy brak przycisków z lewej strony zielona i czerwona słuchawka tylko standardowa obsługa radia. Z prawej całkiem pusto. Zakupiłem kompletny panel z obu stron wraz z wiązką. Przyciski z prawej strony święcą lecz tempomat się nie uruchamia. Zakładam, że muszę wymienić taśmę zwijak. Proszę o pomoc którą nabyć. Z moich obserwacji wychodzi, że muszę zakupić posiadającą 10 pinów. Link do przykładowej oferty:
https://allegro.pl/oferta/tasma-airbag-hyundai-ix35-6815166924. Czy to sprawi, że tempomat zadziała?
jacek2:
U mnie wystarczyło tylko przełożyć kierownicę i wszystko zaczęło hulać, ale u mnie raczej fabrycznie taśma - zwijak już raczej była zamontowana fabrycznie...
Pogrzeb na forum głębiej to coś pewnie znajdziesz. Było tu dużo swego czasu na temat montażu tempomatu....
Kalbar:
Właśnie wszystko poczytałem i większość piszących miała wersję komfort gdzie wystarczyło dołożyć prawą stronę i wiązkę lub wymienić kierownicę na tą z tempomatem. U mnie niestety to nie zadziałało. Przyciski świecą ale nie reagują. Po lewej stronie pierwotnie nie miałem na dole do dzwonienia przycisków i teraz po dołożeniu również nie reagują. Działa tylko to co było w serii. Za biedną wersję kupiłem :). Dlatego proszę o poradę czy jest sens tą taśmę wymieniać. Możę trzeba coś więcej zrobić.
jacek2:
Najprostsze wyjście to telefon do ASO, do kogoś mądrego, po vinie powinien ci ktoś podpowiedzieć czy wystarczy samą taśmę wymienić czy jeszcze coś dodatkowo. Więcej technicznie elektrycznie pomogę... ;D ;D
Kalbar:
Ok dzięki za odpowiedź
Nawigacja