Forum > ix35 EL
[ix35 EL] Dokładka tempomatu
kiepero:
Wystarczy przeczytać cały temat i wszystko będzie jasne.
Jeżeli ktoś ma na kierownicy obsługę bluetooth zwijacza nie trzeba wymieniać, czyli dla wersji Comfort i Style.
Ja montowałem do wersji 1.6 GDI Sytle, wystarczy zamontować panel z przyciskami i wiązkę przyłączeniową, wszystko zostało już dokładnie wyjaśnione i opisane, nawet zostały podane numery części.
lessiu2:
Mam mały problem. Założyłem prawą część kierownicy odpowiadającą za tempomat i po podłączeniu nadusiłem na przycisk i lampka na wyświetlaczu zapaliła się ale okazało się, że zawijacz przekręcił mi się o jedno raz w prawo i musiałem jeszcze raz rozkręcić kierownicę by ustawić go prawidłowo. Po skręceniu wszystkiego tempomat już nie zadziałał. Rozkręciłem poduszkę i powyciągałem wtyczki i powkładałem ponownie ale tempomat nadal nie działa. Po zapaleniu świateł tompomat jest podświetlany. Czy mógłby ktoś doradzić co by można sprawdzić? Czy ma on jakiś bezpiecznik?
wieloryb7:
--- Cytat: "wwm" ---OK, ale co z gwarancją, obawiam się, że można stracić.
--- Koniec cytatu ---
Witam wszystkich,
Mnie również interesuje dokładka tempomatu (a także ogrzewania przednich siedzeń), ale jak na to zapatruje się ASO przy naprawach gwarancyjnych??
trucikmm:
Witam, wczoraj dołożyłem tempomat do swojego IX35 comfort. Kupiłem kierownice z sterowaniem wyciągnąłem z niej prawą stronę plastiku z sterowaniem wraz z wiązką przewodów, w moim aucie odkręciłem poduchę bez odpinania przewodów, odkręciłam plastik po prawej stronie ( potrzeba specjalnego śrubokręta w kształcie L), odpiąłem kostki z przewodami, wsadziłem przewody z sterowaniem od tempomatu, zakręciłem wszystko (bez konieczności ściągania kierownicy). Tempomat od razu chodzi po włożeniu. Teraz cieszę się tempomatem którego mi brakowało na trasach. Całość inwestycji to 170zł kupna kierownicy z tempomatem, czas przełożenia 30 min. W ASO koszt 2800zł :) Jeżel chodzi o gwarancję to żeby ASO się połapało jest naprawdę bardzo nikły procent.
vidi:
Ostatnio postanowiłem również dołożyć tempomat wg instrukcji z tego tematu. Całkowity koszt 149zł czas pracy 30 minut i wszystko śmiga jak marzenie.
Nawigacja
[#] Następna strona