Forum > Zakup Hyundaia

KUPNO - ix35

<< < (9/19) > >>

kosmos2011:
Z przykrością informuję że z dniem 10.11.2014 strona https://service.hyundai-motor.com:444/euro5/login.tiles ponownie jest płatna np. 5 EUR za godzinę dostępu i tylko takim sposobem można uzyskać info (jeśli w czasie gwarancji były wykonywane naprawy w ASO) o przebiegu.

Herlitz:
Ja bym się raczej bal o jego awaryjność. Sprawdź sobie co aktualnie stoi w AutoOrder w ofercie dnia na stronie firmy. Sprawdzony sprzedawca, sprowadzają auta z Niemiec, przy zakupie dają gwarancję z czym sie jeszcze nigdzie indziej nie spotkałem

rafiboss:

--- Cytat: "pterodaktyl" ---Witam
Mały off- topic, ale mam nadzieję, że Admin mi wybaczy:)
Panowie - vectra C i fiat croma 2 generacji to technicznie rzecz ujmując te same auta :).
Silnik Cdti to JTD i opel wcale go nie ulepszał :)
Pozdrawiam
--- Koniec cytatu ---

To kolega który poprzedni komentarz dał powinien do jakiegoś warsztatu podjechać bo spalanie w dieslu 10 ropy to jakaś KLĘSKA w tym aucie :-)
Chyba że robi się po 3-5 kilometrów odcinki to się zgodzę.

[ Dodano: 2014-12-07, 22:33 ]

--- Cytat: "cruel" ---Mamy ix35 z tą benzyną 1.6gdi i nie zaobserwowano podczas jazdy objawów pod tytułem "powyżej 80km/h nie chce jechać". Spokojnie do 175km/h wg gpsu się rozpędził. Jazda 140km/h jest komfortowa.  Dodatkowo kabina jest dobrze wyciszona. Słychać głównie opływające karoserię powietrze.
To jest wolnossąca benzyna, więc jak chce się jechać dynamiczniej to wiadomym jest, że trzeba ją krecić powyżej 3,5k obrotów. Nie wiem, niektórzy chyba nie mogą tego pojąć. Czy pali sporo? U nas ciągle średnie oscyluje w granicach 7,5litra/100km. Fakt, że po mieście to on w godzinach szczytu się nie porusza, a jednorazowe trasy to 15-30km.
Diesel też nie ma granicy spalania. Znaczy ma. Ile wlejesz to tyle spali. A nie bajki, że powyżej 8 to nie spali.
Co do bezpieczeństwa jazdy. Heh, szczękę z podłogi zbierałem. A od kiedy podróżowanie benzyną jest niebezpieczne? Mieliśmy poloneza caro. Ile to miało koni? 70? Tylko jedna kolizja, bo ktoś nam w tyłek wjechał. Primerę 1.8 - stłuczka, bo Tico na zakręcie zimą wyniosło i po całym lewym boku nam posżło. Teraz ix35 1.6, zero sytuacji niebezpiecznych. Kwestia czy ktoś potrafi ocenić sytuację na drodzę.
Sam jeżdżę na codzień francuskiem wymysłem, także 1.6 i po 3 latach mogę stwierdzić, że da się bezpiecznie i komfortowo autem z takim silnikiem podróżować. Tylko nie należy się bać wejść na obroty rzędu 4-5k, pomimo, że nie jest to wspomniane ferrari.

Co do kosztów między 1.6 a dieslem 1.7. Co z tego, że diesel droższy? Myślisz, że przy sprzedaży to się liczy? Proszę Cię. Co najwyżej możesz jeszcze więcej stracić. Tak jak ma to miejsce w Toyocie. Diesle przy odsprzedaży często tańsze od benzyny. A te 13k zł wspomnianej różnicy to sporo kasy.
--- Koniec cytatu ---

Tak sporo w tym racji co Ty piszesz. Co do spalania nie będę się kłócił bo to nie o to chodzi ale naprawdę Vectry C z silnikami diesla są mega ekonomiczne i nikt mi nie wmówi, że moje auto pali powyżej 8 - 8.5 litra nawet zimą.
Porównywałem w raportach i tak po prostu jest.
Spróbujcie kiedyś jak będziecie mieli okazję przejechać się ix35 dieslem tym 1.7 a najlepiej 2.0. I czekam na Wasze odczucia. W/g mnie do tego auta 2.0 CRDI to idealnie dopasowana jednostka to czysta przyjemność z jazdy nawet tym 134 km.
Co do bezpieczeństwa miałem na myśli wyprzedzanie/zbieranie się auta.
Chodzi mi o to, że dieslem wystarczy 2-3 tys obrotów w tej benzynie już 5-6 tys.
Dźwięk wydawany przy wyższych obrotach przez ten silnik 1.6 jest dość irytujący.
Auto dopiero w marcu 2015r zamierzam kupić ale raczej to będzie diesel.
I być może zrobię tak że kupię 1.7 i zchipuję w firmie profesjonalnie na hamowni  za 2500 zł do 140 KM i 300 NM. Jak pytałem w Hyundaiu czemu ten sam silnik 1.7 CRDI w np KIA Carens ma 135 KM to powiedzieli że taka jest polityka firmy ! :-)
Czyli żeby sprzedawał się IX35 z silnikiem 1.6 benzyna to nie mogli zrobić wersji diesla 1.7 135 KM bo NIKT by nie kupił 1.6 !
A silnik 1.7 ma max moment obrotowy przy 1250 OBR/MIN ! Po chipie będzie jak 2.0 tyle że taniej o wiele.
A w gwarancji to nie przeszkadza bo podpina się go do kostki a przed przeglądem można bez problemu odpiąć. Chipowanie poprawia nie tylko moc i moment ale zmniejsza spalanie na trasie i reakcję na pedał gazu.

Slay75:
Nie długo Zachar na kanale AutoCentrum.pl pojawi się test ix35 z silnikiem CRDi 2.0 184HP.
Na razie pojawił się test przyspieszenia ix35 i zapowiedz testu.

//www.youtube.com/watch?v=ltKO0C769ZA
//www.youtube.com/watch?v=8OhRfa4tnHs

W kolejce czeka równiesz test Genesisa

//www.youtube.com/watch?v=bTa6Why6JGQ

i Hyundaia Grand SanatFe

//www.youtube.com/watch?v=iCbulvFpZ3o

Kto ogląda Zachara ten wie, że robi najlepsze testy aut na polskim YT.

tatanka:
Witam.
Czy coś można więcej powiedzieć o tych autach, czyjeś wprawne oko dojrzy  nieścisłości w opisie, ewentualnie coś podpadającego ze zdjęć co warto sprawdzić?
1. http://allegro.pl/hyundai-ix35-salon-pl-fv-23-comfort-ideal-i4862298314.html
VIN: U5YZU81BABL044367

2. http://otomoto.pl/hyundai-ix35-benzyna-4x4-navi-kamera-style-C35244535.html
VIN: TMAJU81BCDJ336030

Dzięki za pomoc, pozdrawiam.

Nawigacja

[0] Indeks wiadomości

[#] Następna strona

[*] Poprzednia strona

Idź do wersji pełnej