Forum > Zakup Hyundaia

KUPNO - ix35

<< < (7/19) > >>

kosmos2011:
Mariusz 1977 jeśli zrobisz tak jak w poście#4 http://hyundaiklub.pl/forum/viewtopic.php?t=5386 to ktoś zobaczy Twój post bo wyświetli się jako nieprzeczytany, a tak jak dodajesz coś do postu a Twój jest ostatnim w temacie to wyświetla się jako przeczytany i nikt o dopisku nie wie.

mariusz 1977:
Witam,

Mam pytanie do użytkowników IX35 1.6 GDi z 2012r..
Jestem przed zakupem właśnie tego samochodu.
Byłem na jeżdzie próbnej i generalnie jest ok, ale podczas przyśpieszania między 2-3,5 tyś, słyszalną sa jakieś "buczenie silnikowe", lub cos w tym rodzaju. Nie przenosi się nic na układ kierowniczy itp.. Czy może to być spowodowane dość małych silnikiem do takiego samochodu? Czy rzeczywiście jest to normalne, bez obciążenia (bez przyśpieszania -normalna jazda) na każdym biegu jedzie ładnie i cichutko.

rafiboss:
Witam
Jeździłem na testach IX35 z silnikiem 1.6 135 KM i tym 2.0 CDRI 136 KM
Wg mnie do tego auta NIE MA SENSU kupować silnika benzynowego bo po prostu sobie z tym autem nie radzi !
Owszem jeśli ktoś będzie miał 90% przebiegu po mieście to się mogę zgodzić ale na trasie powyżej 80 km/godz naciskając pedał gazu NIC SIĘ NIE DZIEJE !
Jak chcecie bezpiecznie podróżować to tylko diesel.
Ja zastanawiam się nad tym 1.7 ale nie mam gdzie się tą wersję przejechać.
Same 1.6 lub 2.0 są w testówkach. Poza tym spalanie w 1.7 CRDI to po mieście jest 5.5-6.5 litra i to bez wysiłku osiągalne! Różnica w cenie nie jest duża relatywnie a moment obrotowy w przypadku zwłaszcza takich aut robi swoje. Dużo bardziej komfortowo się jeździ niż benzyniakiem. Czemu? Bo żeby pojechać szybciej benzyną trzeba go niemiłosiernie wysoko kręcić i hałas jest dużo wyższy niż w dieslu !
To moje przemyślenia po jazdach testowych. Mam diesla i jednak moment obrotowy jest ważniejszy niż nawet nieco niższa moc silnika.

Slay75:

--- Cytat: "rafiboss" ---Owszem jeśli ktoś będzie miał 90% przebiegu po mieście to się mogę zgodzić ale na trasie powyżej 80 km/godz naciskając pedał gazu NIC SIĘ NIE DZIEJE !
--- Koniec cytatu ---

Byłeś w serwisie? Niech podepną pod komputer, może masz coś uszkodzone? U mnie wszystko jest okey, przy 80, nawet przy 140km/h na A1 z rodziną 2+2 i pełnym bagażniku nadal dalej chciał przyspieszać.

--- Cytat: "rafiboss" ---Jak chcecie bezpiecznie podróżować to tylko diesel
--- Koniec cytatu ---

Mam juz przejechane ponad 50kk przez ponad 2 lata, zero stłuczek, kolizji, dzwonów, gdzie popełniłem błąd?

--- Cytat: "rafiboss" ---Różnica w cenie nie jest duża relatywnie
--- Koniec cytatu ---

1.6GDI vs 1.7CRDi = 13tyś na korzyść benzyny
Rożnica w spalaniu to ok 1,4L/100km wg. motostat, czyli ok 7,5zł na 100km

--- Cytat: "rafiboss" ---Mam diesla i jednak moment obrotowy jest ważniejszy niż nawet nieco niższa moc silnika
--- Koniec cytatu ---

Napisz do przedstawicieli F1, może kiedyś usłyszymy bolidy z klekotami :lol:

Rucia1:
Ja mam ix z silnikiem 1.7 CRDi, przejechanie 7 tyś. Silnik radzi sobie bardzo dobrze, spalanie w trasie 5.2, po mieście 6.3, a i pod butem jest co przycisnąć, turbinka włącza się juz przy obrotach 1250 i autko ciągnie ładnie do przodu ( nie jest mułowate przy swoich 115 KM).

Nawigacja

[0] Indeks wiadomości

[#] Następna strona

[*] Poprzednia strona

Idź do wersji pełnej