Forum > Zakup Hyundaia
KUPNO - ix35
majkel:
Dzięki. 6 tys sumarycznie rabatu dostałeś od HMP i salonu?
A co do leasingu to Tak właśnie myślałem, że ML jest nic nie warty. Zrób oddzielny wątek :-) Być może w pewnych okolicznościach można by wygrać z nimi przed sądem fikcyjność tej opłaty, skoro nic nie akceptują.
W sabacie mówili, że masterlease (ML) daje 8% rabatu, w Auto-Brokerze, że 5%. W końcu sam nie wiem...
Ale tak czy siak i tak nie opłata się kupować inaczej, bo to spory upust. Biorę leasing na 5 lat. Na szczęście mogę wziąć tą opcję z limitem, np. 60 tys km, a w takiej opcji to będzie jakieś 36 zł netto/m-c. Także jeszcze do przełknięcia.
Sam nawet chciałem czekać do końca roku, ale w salonie mówią, że rabat będzie tylko o tysiąc większy. Nie wiem czy im wierzyć.
A powiedz mi Czy ta opłata z masterlease obejmuje także koszt przeglądów i zużytych materiałów eksploatacyjnych?
Slay75:
--- Cytat: "majkel" ---Dzięki. 6 tys sumarycznie rabatu dostałeś od HMP i salonu?
--- Koniec cytatu ---
6tyś od Sabatu
6tyś od Masterlease
--- Cytat: "majkel" ---Sam nawet chciałem czekać do końca roku, ale w salonie mówią, że rabat będzie tylko o tysiąc większy. Nie wiem czy im wierzyć.
--- Koniec cytatu ---
Ja bym jednak poczekał do końca roku.
--- Cytat: "majkel" ---
A powiedz mi Czy ta opłata z masterlease obejmuje także koszt przeglądów i zużytych materiałów eksploatacyjnych?
--- Koniec cytatu ---
Tak.
Po pierwszym przeglądzie Sabat wystawia FV dla Masterlease. U mnie to wyniosło chyba 540zł brutto i nie za bardzo z Sabatu byli chętni udzielić mi takich informacji.
W sumie w ciągu tych 3 lata leasingu będę miał 2 przeglądy, po pierwszym i trzecim roku od zakupu.
Aha, ja miałem 30tys wpłaty własnej.
mariusz 1977:
Witam!
Mam zamiar kupic ix35 . Czy mógłby ktoś pomóc mi rozszyfrować vin
TMAJT81AACJ276345
Z gory dziękuje :)
Pozdrawiam.
kosmos2011:
Produkcja do Holandii (C14)
Data produkcji 2012-01-12
Data sprzedaży 2012-06-08
Przy przebiegu 34305 km dnia 2014-04-02 naprawa gwarancyjna pilota od zamka centralnego.
Kolor wnętrza:9P (MIDNIGHT BLACK)
Kolor nadwozia:PAE (PHANTOM BLACK)
Wersja wyposażenia GL
Nie wykonana akcja serwisowa (TSB) napinacz pasa bezpieczeństwa.
Jak znasz numery holenderskich tablic to może coś więcej się dowiesz tutaj https://ovi.rdw.nl/
Wyposażenie:
mariusz 1977:
Super, dzięki za VIN
:)
[ Dodano: 2014-09-18, 09:18 ]
Witam ponownie,
Mam pytanie do użytkowników IX35 1.6 GDi.
Jestem przed zakupem właśnie tego samochodu.
Byłem na jeżdzie próbnej i generalnie jest ok, ale podczas przyśpieszania między 2-3 tyś, słyszalną sa jakieś "buczenie silnikowe", lub cos w tym rodzaju. Nie przenosi się nic na układ kierowniczy itp.. Czy może to być spowodowane dość małych silnikiem do takiego samochodu? Czy rzeczywiście jest to normalne, bez obciążenia (bez przyśpieszania ostrego) na każdym biegu idzie ładnie i cichutko
Nawigacja
[#] Następna strona