Forum > Lantra
[Elantra J2] Modyfikacje
Cendra:
dokumentuj każdy etap, może to być inspirujące :)
rufuz:
Wałki rozrządu będą musiały być robione na zamówienie.
Tak, tak jak oddam auto to poproszę aby w miarę możliwości wysyłali mi na bieżąco zdjęcia a ja będę je zamieszczał wraz z opisem tutaj.
rufuz:
"Klamka zapadła"
Byłem dzis w Dunskim Urzedzie Skarbowym (w danii wszelkimi sprawami moto oni sie zajmuja) i nie zapłacę żadnego podatku ponieważ silnik po wymianie będzie mial nie wiecej niz + 20% poprzedniego.
Z firma juz gadałem, termin uzgodniony, koszty tez (oczywiście bez kosztów ukrytych)
A wiec tak w przyszłym tygodniu kupuje silnik + wiązka + komputer 2.0 DOHC G4GF. Silnik od razu pójdzie do firmy. Wałki Cat Cams, wydech, dolot, tarcze Zimermann, tarcza sprzęgła spiekowa oraz inne rzeczy.
Niestety bez turbo i bez kompresora. Moze kiedys w przyszłosci załoze jakies doladowanie.
Jak dobrze pojdzie to na swieta auto przejdzie pierwsze testy na opuszczonym lotnisku.
kml:
rufuz, szacuneczek! :) Silnik będzie robiony pod turbo w przyszłości? W Polska będziesz dłubać auto?
rufuz:
Tak w Polsce w firmie Chojnacki Motor System. Silnik kupuje sprowadzony z Anglii. Chciałem założyć turbo lub kompresor w tym roku ale kurde wychodzą kolosalne sumy. Myślę za po modyfikacjach ten 2.0 DOHC tez będzie niezły. Moze na wiosne przyszłego roku pomyślę o jakims doładowaniu. Nie wiem czy na tych Cat Cams oraz innych czesciach bede mogl doładowac kiedys auto. Sadze ze nie bedzie tak zle 2.0 po modyfikacjach hmmm no powinien miec jakies 170KM ale bardziej mi zalezy aby auto było szybsze i abym mogł "pogrzac" dłuzej na wyższych obrotach.
Silnik kupuje w przyszłym tygodniu. Pewnie jeszcze podczas prac okaże sie ze trzeba cos tam jeszcze wymienić. Nie chce żadnych półśrodków zalezy mi aby wszystko bylo zrobione jak najlepiej. Przeciez jak "wyskocze" w niemczech na autobahnie to jak sie cos rozleci przy ponad 200km/h to moze byc kicha.
http://chojnacki.com.pl/index.php?option=com_content&task=view&id=3&Itemid=4
Mysle tez ze firma Jacka Chojnackiego zrobi mo to dobrze. A Wy co o tym myslicie ?
Robie przekładke z 1.6 na 2.0 i modyfikacje GTX plus dodatkowe rzeczy: tarcza spiekowa oraz tarcze hamulcowe i klocki nie wiem jakies "the best" i pare innych.
Nawigacja
[#] Następna strona