Witam wszystkich,
Mam taki mały problemik, a może to normalne, nie wiem. Chodzi o to że przy załączonej klimie zaobserwowałem że zarówno przy przyspieszaniu (w zakresie 2000-4000 obr/min.) oraz podczas jazdy z taką samą prędkością (między 2000-4000 obr/min.) odczuwam co jakiś odstęp czasu szarpnięcia, tak jakby przez jakąś krótka chwilę (ułamek sekundy) silnik tracił moc. Zauważyłem, że takie objawy dzieją się tylko przy załączonej klimie. Nie wiem czy jest to normalne, myślę że nie. Proszę o własne opinie w tej sprawie na podstawie własnych obserwacji.
Po za tym, niekiedy przy włączonej klimie (czasami i nie zawsze) jest odczuwalny jakiś dziwny zapach, tak jakby było coś nie tak z klimą, lub może z czynnikiem chłodzącym, albo może układem wentylacji?. Nie wiem czy może mieć to jakiś związek z w/w tematem.
A ponadto ostatnio po przejechaniu około 150 km przy załączonej klimie po kilku godzinach zauważyłem że pod autem jest mokra plama (tak jakby się coś wylało, na oko 200-300 ml może troszkę mniej) i nie był to olej, raczej woda lub coś podobnego. Nie mogłem stwierdzić skąd ten wyciek bo nie znalazłem mokrych elementów, a poziomy płynów były bez zmian Jak na razie był to pojedynczy przypadek, nie wiem czy też może mieć to jakiś związek z nie sprawnym układem klimatyzacji, czy może jest to normalne zjawisko skraplania się wody z układu klimy?
Dziękuję za wszystkie odpowiedzi