Autor Wątek: Problem z centralnym zamkiem - siłownik.  (Przeczytany 7304 razy)

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

soviet100

• Gość
Problem z centralnym zamkiem - siłownik.
« Odpowiedź #15 dnia: 19 Kwiecień 2009, 21:25:17 »
Kolega mi tutaj doradził żeby kluczyk ten z imobi zeszlifować i schować go gdzieś blisko stacyjki schować a 2 sobie dorobić i mogę tym dorabianym otwierać bo komputer myśli że jest kluczyk z immobilizerem .

kml

• Gość
« Odpowiedź #16 dnia: 19 Kwiecień 2009, 21:42:43 »
Cytat: "soviet100"
Kolega mi tutaj doradził żeby kluczyk ten z imobi zeszlifować i schować go gdzieś blisko stacyjki schować a 2 sobie dorobić i mogę tym dorabianym otwierać bo komputer myśli że jest kluczyk z immobilizerem .

Wiesz po co jest immo w samochodach? Po to zeby się nie dało odpalić śrubokrętem i pojechać w siną dal.

soviet100

• Gość
« Odpowiedź #17 dnia: 19 Kwiecień 2009, 22:17:44 »
no ale mi to nie grozi bo mieszkam na wyspie :P

soviet100

• Gość
« Odpowiedź #18 dnia: 20 Kwiecień 2009, 15:20:44 »
A tam check engine zrobiłem zostało mi tylko drzwi pasażera i lusterka elektryczne i wsio .

kml

• Gość
« Odpowiedź #19 dnia: 20 Kwiecień 2009, 15:22:27 »
A tam check engine zrobiłem zostało mi tylko drzwi pasażera i lusterka elektryczne i wsio .

Zrobileś czy błąd skasowałeś? Życzymy Ci wszystkiego dobrego ale pojeździj z miesiąc i będziesz dopiero wiedział na czym stoisz :)

soviet100

• Gość
« Odpowiedź #20 dnia: 21 Kwiecień 2009, 09:48:01 »
Jak nie będzie dobre to sie inne kupi . Wiem czemu autko mi żyć nie chce bo nie pali jeden cylinder a w tym kraju nawet klucza do świec nie mam . Nie wiecie jaki tam rozmiar jest ?

kml

• Gość
« Odpowiedź #21 dnia: 21 Kwiecień 2009, 12:11:22 »
soviet100, 16mm i to też było. Oj zbiera Ci się na punkta karnego za lenistwo bo się robi off topic w temacie a na forum jest o eksploatacyjnych rzeczach :evil:

ZANIM się weźmiesz za wymianę to poczytaj co i jak trzeba zrobić żebyś sobie krzywdy w silnik nie zrobił i _MUSISZ_ mieć _DOBRE_ klucze a nie gówno z marketu. Od razu przewody wymien ( cena etc na forum jest )

soviet100

• Gość
« Odpowiedź #22 dnia: 21 Kwiecień 2009, 17:40:40 »
Luzik A jaka filozofia jest świecę wymienić ?

wlad

• Gość
« Odpowiedź #23 dnia: 21 Kwiecień 2009, 18:00:55 »
A jaka filozofia jest świecę wymienić ?

zwłaszcza jak jest mniej więcej 3 cm pola roboczego klucza a świeca siedzi jak zespawana :evil: miałem tak w atosie-musiałem troche porozbierac osprzętu bo nie miałem dostatecznego ramienia siły.

xardas

• Gość
« Odpowiedź #24 dnia: 21 Kwiecień 2009, 18:22:24 »
Cytat: "wlad"
A jaka filozofia jest świecę wymienić ?

zwłaszcza jak jest mniej więcej 3 cm pola roboczego klucza a świeca siedzi jak zespawana :evil: miałem tak w atosie-musiałem troche porozbierac osprzętu bo nie miałem dostatecznego ramienia siły.

Akurat w accencie 2, świece są na wierzchu, każdym kluczem podejdzie. Ale wiadomo z marketu sprzęty to się nadają... do piaskownicy

soviet100

• Gość
« Odpowiedź #25 dnia: 21 Kwiecień 2009, 18:42:22 »
No właśnie świecę mam zapieczone ale podejdę bez problemu do nich macie jakieś pomysły na zapieczone świece ?

kml

• Gość
« Odpowiedź #26 dnia: 21 Kwiecień 2009, 20:06:18 »
Akurat w accencie 2, świece są na wierzchu, każdym kluczem podejdzie

Każdym z PRZEDŁUŻKĄ!! Ostatnio kupiłem walizkę VORELa ( toya ) za ok 150 zeta w brico depot i klucze sa ok. Poniżej tego raczej będzie to już naprawde prowizorka.

soviet100, za to że jesteś leniem i nie szukasz w archiwum zglaszam Twojego posta adminowi. BYŁO, BYŁO BYŁO co robić w takiej sytuacji. Ciągle pytasz o proste rzeczy wałkowane po kilka razy.

soviet100

• Gość
« Odpowiedź #27 dnia: 21 Kwiecień 2009, 20:35:56 »
Ja mam z przedłużka podchodzę do nich bez problemu ale są zapieczone .

soviet100

• Gość
« Odpowiedź #28 dnia: 22 Kwiecień 2009, 18:17:26 »
Odkręciłem 3 a 4 nie idzie i nie mam już sił i do tego klucz sie porządnie zdeformował .

Ps opuszczam was żegnajcie narazie bo nie mam zamiaru siedzieć na forum na którym nie można o nic pytać .

xardas

• Gość
« Odpowiedź #29 dnia: 27 Kwiecień 2009, 13:50:27 »
Odkręciłem 3 a 4 nie idzie i nie mam już sił i do tego klucz sie porządnie zdeformował .

Ps opuszczam was żegnajcie narazie bo nie mam zamiaru siedzieć na forum na którym nie można o nic pytać .

To kup porządny klucz, a nie jakiegoś z marketu za 5 zł.. A może wd40 coś da, albo Coc"a"-col"a" :D

Na forum można pytać, ale ty w temacie centralny zamek poruszasz temat świec :)
Powodzenia w remoncie