Witam.
Pytanie dotyczy szyberdachu, ale nie oryginalnego tylko założonego po zakupie samochodu w jakimś warsztacie tym się specjalizującym. Jest wiele uniwersalnych szyberdachów na rynku pasujących do niemal każdego auta. Mnie interesuje najprostszy czyli uchylny ze ściąganą szybą. Udało mi się pozyskać taki od znajomego (sam demontowałem, a zakładany był przez firmę u której został zakupiony) sprawdziłem uszczelki, nie są co prawda nowe, ale nie cieknie.
- Prosiłbym o Wasze uwagi co to jazdy z takim szyberdachem, jak się sprawuje podczas uchylonej szyby, a jak jeździ się przy jej demontażu (czy nie wieje zbytnio do auta).
- Prosiłbym w miarę możliwości o wstawienie na forum lub o wysłanie na pocztę (adams502@gmail.com) zdjęć z wnętrza auta i z zewnątrz oraz o podanie wymiarów zewnętrznych całego szyberdachu (możecie napisać ile centymetrów jest od przedniej szyby do początku szyberdachu).
Mój ma 78cm x 44cm
- Czy oprócz małych problemów z profilowaną podsufitką (warsztat który będzie mi to zakładał zwrócił tylko na to uwagę) da się go bezproblemowo zamontować?
Oto zdjęcia:

A takie znalazłem gdzieś w Internecie: