Forum > Santa Fe (2006-

[Santa Fe CM] za dużo czarnego dymu z wydechu

<< < (2/3) > >>

santafanta:
zacznę dolewać tego oleju do 2-suwów.
ciekawe czy usunie to nagar z EGRa?

dzięki za rady!

felkner:

barzuc:

--- Cytat: "felkner" ---1. Robisz wszystko na letnim silniku .
2. Kwas nie paruje w takich ilościach żeby coś zniszczył .
--- Koniec cytatu ---

O to się nie boję (na gorącym robiłby tylko samobójca). Tylko o to co "odparowuje" po pierwszym odpaleniu silnika i jego porządnym nagrzaniu po takiej naprawie. Nie chodzi o zniszczenia a o same opary. Nie lubię używać kwasów (wiem, że czasem inaczej się nie da).

--- Cytat: "felkner" ---5. Nie kombinuj z żadną pastą uszczelka kosztuje 5 zł - 7 zł oryginał .
6. Zaślepkę widziałem za 17 zł ja robiłem samemu .
--- Koniec cytatu ---

Chętnie przyjąłbym jedno i drugie (bo leniwy jestem i wychodzę z założenia że jak już ktoś zrobił to po co mam się męczyć) - ale jednego i drugiego do terracana 2,9 nie znalazłem. Samej uszczelki jeszcze raz poszukam :)

P.s. Uszczelki znalazłem w najbardziej oczywistym miejscu - w serwisie. Cena ~10-15pln za sztukę :) Za taką kwotę nie opłaca się w ogóle kombinować z pastami.

santafanta:
a o co chodzi z tą zaślepką EGRu?
ktoś mi mówił że wogóle EGR jest tylko po to aby uciszyć ekologów i w moim przypadku, jeżeli problem jest faktycznie z winy EGRu, wygląda że EGR się wcale nie otwiera czyli to samo co gdybym miał zaślepkę. Generalnie problem jest wyłącznie optyczny bo dym jak z ruszającego tira z naczepą to trochę obciach, natomiast jak robiłem test urzędowy to wykazał że dymienie jast na poziomie 40% normy... trochę dziwne ale tak wyszło

felkner:

Nawigacja

[0] Indeks wiadomości

[#] Następna strona

[*] Poprzednia strona

Idź do wersji pełnej