Forum > Accent
[Accent LC] kontynuacja tematu "Problemy z silnikiem&qu
hyun:
Nawet korzystając z typowego chinola jak elm327 można w LC odczytać wartości MAF
Polko:
kml masz trochę racji w tym co piszesz o szwabach jak i skośnookich ;-), ale o odzysku np. opasek czy śrub po 13 latach nie miałem większego problemu z odkręceniem.
A wracając do tematu...obie sondy mają po 4 kabelki...2 białe, 1 szary i 1 czarny.
A własnie wspomniało mi się...kilka dni temu jechałem tym accentem odcinek Świerklany-Gliwice, aby przedmuchać go. I...1 i 2 bieg idą do odcinki, 3 bieg kręcił się tylko do 6000, 4 bieg do 5000 i trzymając pedał w podłodze co około 10 sek było szarpnięcie i obroty skoczyły około 100-200 obrotów i prędkość też wzrosła i tak trzy razy się robiło przy każdej próbie. Trójka powinna się też kręcić do odcięcia tak samo jak i czwórka powinna. Czy to normalne?? Mnie się wydaje, że nawet 4 bieg powinien iść do odcinki.
Dodam, że v-max udało mnie się osiągnąć to 180km/h
kml:
hyun, to kup tego chinola i zaproś kogoś na odczyt wartości z MAF - myślę, że ktoś z okolicy Ci nie odmówi. Ja od LAT myślę żeby coś kupić do kompa, ale błędów nie mam to mi się nie chce więc nie jestem w stanie Ci pomóc. Zamiast pisać żeby ktoś coś zrobił to zrób to sam i potem wrzuć na forum - satysfakcja gwarantowana a dodatkowo możesz opisać test interfejsu co powinno zachęcić ludzi do kupowania i dzielenia się danymi.
Polko, biegi powinny iść do końca tyle, że od 4 biegu i ponad 5000 rpm to wolnooooo idzie. Naprawdę wolno :/ Przy starym sprzęgle miałem tak, że pod sam koniec odcinki na 3ce poczułem lekki swąd tak jak by coś tam się ślizgało przez moment, ale nie było szarpnięcia. Na piątce nigdy nie doszedłem do odcinki bo to trwałoby w nieskończoność. Niestety 1,3 w accencie ma bardzo poważne niedobory mocy i póki co nikt nie był w stanie nic na to poradzić :/
Kolejna kwestia: w LC sprzęgło jest MAŁE ( ~185mm) jak w czinkłecznto a do tego BARDZO, ale to BARDZO delikatne więc naprawdę trzeba mieć to na uwadze i z tego punktu poruszamy temat regularnych wymian płynu od sprzęgła (jest oddzielony od hamulcowego) oraz sprawnego wysprzęglika. Jeżeli słyszysz ćwierkanie etc bez wciskania pedału sprzęgła i zanik w/w odgłosów po naciśnięciu to czym prędzej obadaj temat.
hyun:
[kml]Skoro nikomu nie chce się załatwić tego przez internet tym bardiej problemem będzie przyjazd osobiście. Ja to zlewam temat rozwiązałem inaczej ale innym mogło by się to przydać na przyszłość BARDZO[/b]
Polko:
Sprzęgło było dwa lata temu wymienione. No właśnie też mnie się zdaje, że powinno iść do odcinki, np. w Polo każdy bieg idzie. Ale jak piszesz może mało mocy. I właśnie na 4-rce jest te 5000 i jedno szarpnięcie 100 obrótów więcej i parę km również i tak jeszcze dwa razy. Kończy się na około 5400
I zaniepokoiłeś mnie tym ćwierkaniem, bo od jakiegoś czasu takowe jest...muszę to sprawdzić czy po wciśnięciu sprzęgła czy ustanie. Jeśli takowe przyczyny by znikły po wciśnięciu, to co jest nie tak?? Co się szykuje??
Nawigacja
[#] Następna strona