Forum > Accent

[Accent LC] kontynuacja tematu "Problemy z silnikiem&qu

<< < (2/10) > >>

kml:
Szukaj po postach użytkownika E-gen Bartek (kiedy jeszcze miał accenta) wniósł ogrom wiedzy na forum i do tej pory jego tematy są "przyklejone" w dziale accent :)

A właśnie! Jak będziesz się brać za przepustnicę to od razu kup opaski zaciskowe (cybanty) o odpowiednim rozmiarze bo to co jest oryginalnie to na pewno będzie w stanie agonalnym :) Druga sprawa: nie zakręcaj zbyt mocno tych opasek.

Cały czas chodzi mi po głowie temat mieszanki dobieranej na podstawie danych z lambdy, ale zastrzegam że to jest tylko i wyłącznie moje gdybanie, które nie musi mieć nic wspólnego z rzeczywistością :)

Polko:
Poszukam ;-) . I kupię opaski, bo nie oszukujmy się w accencie wszystko jest jednorazowego użytku...jak np. opaski. A są jakieś róznice w tych lambdach?? Wizualne np??

Dziwne te wasze hyunday'e u mnie w a4 by pokazało "co do joty" co, gdzie, jak, jest "nie tentegez" :-P

kml:
Nie robiłem sond u siebie a z tego co pamiętam to chodzi o ilość kabelków oraz rezystencję(?)

Wiesz, po kilkunastu latach to mało co jest wielorazowe :)

Z tym pokazywaniem błędów bywa różnie. Mój znajomy w osławionym nazi TDI miał dziką jazdę bez trzymanki więc nie ma co generalizować :)

Druga sprawa: trzeba mieć mechaniora naprawdę obcykanego w koreańskich samochodach bo przeciętniacy nie dają rady. Gdyby accent był tak popularny jak A4 to miałbyś podane wszystko na tacy a tak udają, że wiedzą o co chodzi a naprawdę zgadują to i owo :)

Accent to nie jest żaden cud, ale jest wierny w swojej prostocie i tani w częściach. Do turlania się jak znalazł :)

hyun:
Dodam tylko ,że przepływka (MAF) rzadko wywala błąd.
Żeby sprawdzić czy jest uszkodzona trzeba porównać jej odczyty z... no włąsnie z czym? Kiedyś pisałem na forum ,żeby ktoś podał jakie wartości pokazuje sprawny przepływomierz dla różnych obrotów silnika. Niestety bez odzewu  :-/

kml:
hyun, a skąd ktoś ma mieć takie dane? Odłączenia przepływomierza to najprostszy sposób na sprawdzenie czy to on generuje błędy.

Nawigacja

[0] Indeks wiadomości

[#] Następna strona

[*] Poprzednia strona

Idź do wersji pełnej