Forum > Accent
[Accent LC] kontynuacja tematu "Problemy z silnikiem&qu
kml:
hyun, jak zlałeś temat to nie bardzo rozumiem o co masz teraz żale. Spróbowałeś chociaż raz napisać, że masz interfejs i chciałbyś się do kogoś wpiąć na najbliższym zlocie? Z tego co piszesz to rzuciłeś hasło bez odzewu i teraz masz żal nie wiadomo o co dokładnie.
Polko, skrzynia w accencie LC to kulawy punkt więc trzeba uważać na to co jest naokoło (wymiana oleju!) W moim przypadku po wymianie wysprzęglika biegi zaczęły wchodzić dobrze jak nigdy i ustało ćwierkanie. Szczęśliwie ten element jest na wierzchu skrzyni biegów a nowy kosztuje 85 pln i trzeba odkręcić aż dwie śrubki :) Jedyna kwestia to przewody metalowe, ale tym też się nie przejmuj bo w razie czego dorobią Ci na długość - końców nie są jakieś wydziwione a nawet pokusiłbym się o stwierdzenie, że są takie same jak do hamulców :)
W starym wysprzęgliku założyli mi stalową kulkę na trzpień i po jakimś czasie ona była jak placek :/ Szczęśliwie wtedy już starałem się sam ogarniać accenta więc nie dałem się ruch...ć dziwnymi historiami ile to kosztuje i wymianą za 150 PLN tylko sam to zrobiłem bez żadnego problemu.
Cholera, ale się rozmowa rozmija z założeniem tematu :-P
hyun:
[kml] Oczom nie wierzę! Człowieku co ty mi tu za herezje wciskasz jakie żale ?
Na zloty nie mam czasu. Jako ,że miałem podobny problem to przy okazji tematu wspomniałem tylko o możliwej przyczynie i o tym ,że nie niestety nie znalazłem odpowiedzi na forum. Zmuszony więc byłem do poszukiwania rozwiązania samodzielnie z którego jestem bardzo szczęśliwy:
--- Cytuj ---Ja to zlewam temat rozwiązałem inaczej ale innym mogło by się to przydać na przyszłość BARDZO
--- Koniec cytatu ---
Krótka wskazówka na temat ograniczeń przy ocenie sprawności przepływomierza i solucja która przy odrobinie chęci mogła zaistnieć. Na tym koniec!
Widzisz w tym jakieś emocje ?
Polko:
kml no to jak najprędzej postaram się to ogarnąć...z tym wysprzęglikiem i płynem, bo jak napisałeś "ćwierkanie" ustaje po naciśnięciu sprzęgła. I jeszcze jedno jakim płynem to zalewa się??
No i oto właśnie chodzi...konwersacja musi być. Na a4klub tak jest :-P a tu dziwiłem się czemu tak długo na odzew czekać trzeba...może z racji tego, że mniej użytkowników ?? ;-)
kml:
Ja pierdziele! wylogowało mnie przed wysłaniem posta. Nosz w mordę! :-/
hyun, cudownie, że udało Ci się samodzielnie dojść do rozwiązania problemu, ale mniej cudownie, że nadal marudzisz iż musiałeś to zrobić sam bo nikt nie podsunął Ci rozwiązania na gotowo. Wszystko co wiem o accencie wiem z forum oraz dodatku własnej pracy i jak do tej pory nie pomyślałem, żeby mieć żale o to że musiałem dołożyć coś od siebie ale w tej kwestii mamy ewidentnie inne podejście.
Dzięki, że napisałeś czym wpiąłeś się w kompa - to się na pewno przyda.
Polko, płyn to DOT4 a wchodzi ok 300ml. Odpowietrzasz standardowo czyli ktoś pompuje a ty dolewasz a potem popuszczasz odpowietrznik aż będzie czysty płyn i bez bąbli powietrza.
Jak dojdziesz do wysprzęglika to żeby wyjąć bebechy (czyli popychacz) trzeba odsunąć element, który go naciska. Pamiętam, że początkowo miałem z tym problem, ale da się :)
Jeżeli będziesz chciał wymienić to z uwagi przewody, a konkretnie ich stan i ryzyko ukręcenia, nie rób tego w łikend bo możesz mieć problem z kupnem :) W razie czego koszt nie jest duży i powinni Ci dorobić na poczekaniu w sklepie hamulcowym bo wydaje mi się, że końców są takie same.
Co do dyskusji to uważa, że LC ma najlepsze lata za sobą i coraz mniej osób nim jeździ więc mało kto pisze. Z drugiej strony on nie jest aż tak problematyczny i tych tematów nie było bóg wie ile. Na szczęście :)
hyun:
kml Marudzę tylko jak się mnie czepiają
Nawigacja
[#] Następna strona