Forum > Accent

Stukajace zawory

<< < (4/5) > >>

kubek:
kml,
liczyłem na olej cud:)hehe...silnik chodzi rowno oleju nie bierze pali od kopa (bo juz wiem która stroną kluczyk dezaktywuje imobilajzer) wiec narazie używam go tak i sie nie bede przejmował....jeśli sie zacznie stawac to bardziej słyszalne to będe myślał dalej...na razie nie myśllę:)
Pozdrowionka:)

kml:
kubek, tylko pilnuj tego żeby potem nie było za późno :)

łysyyy:
Ale numer...!!!

Ostatnio moje stukające zawory ( w zasadzie cały czas jeden stukał, i to coraz głośniej, a ostatnio przy odpalaniu zaczął się drugi odzywać) dawały już taki odgłos, jakby młotkiem w jakąś puszkę stukać... A dzisiaj... SZOK silnik po prostu zaczął normalnie pracować, cicho i praktycznie bez żadnego stukania!!! Jedyne co wczoraj zrobiłem, to zatankowałem... ;-) więc raczej nie powinno mieć to wpływu na tak kolosalną zmianę w pracy silnika... Do tego paliwo było z Auchan, więc nie żadne jakieś super hiper... Teraz w zasadzie nie ma żadnego klekotania, może jedynie czasami jakieś delikatne... nawet nie stukanie, a troszkę inny dźwięk niż odgłos idealnego silnika... :-) Ale jak już wkręcić na obroty 1500 wzwyż- silnik pracuje jak nowy :-)
Tak się zastanawialiśmy i dywagowaliśmy ze szwagrem, że może któryś kanał popychacza był przytkany i się w końcu odetkał...?

kubek:
...co do moich popychaczy to jeden coś tak daje odgłos cały czas na ciepłym silniku ale to nawet nie jest stukanie tylko własnie taki inny adgłos i to tylko na biegu jałowym jak stoję. W miejscu podczas powolnego toczenia się auta tego nie słychać....trzeba mieć wyczulony słuch:)....Natomiast raz na tydzień raz na dwa czasem zaklekocze na zimnym przy odpalaniu i po 10 sekundach milknie.....mechanicy znajomi i nieznajomi powiedzieli, że nie ma co tego ruszać skoro tego wzasadzie nie słychać....
Miejmy nadzieję, że twój ozdrowiał:)
Pozdrawiam

łysyyy:
Ozdrowiał i to drastycznie :-) Jestem ogólnie w szoku ale oczywiście się cieszę :-D
Klekotanie było już tak głośne, że normalnie wstyd mi było tak jeździć ;-)

Nawigacja

[0] Indeks wiadomości

[#] Następna strona

[*] Poprzednia strona

Idź do wersji pełnej