Forum > Accent
Stukajace zawory
łysyyy:
W zasadzie do diesla to mu niewiele brakuje :) Spróbuję dzisiaj nagrać dźwięk i wrzucić go tu :p
kml:
--- Cytat: "kubek" --- przy przebiegu 100 000km niech nic nie kombinuje z e zmiana oleju na inne parametry
--- Koniec cytatu ---
100k to nie jest nie wiadomo jaki przebieg. Jezeli silnik nie bierze oleju etc to nie ma co dramatyzować. Ja mam 90 tys i 5w50 i nic mi nie ubywa a jezeli coś ubyło to ja tego nie jestem w stanie złapać na bagnecie.
Miron:
Lysyy Jak już silnik masz zalany minerałem to ja bym się nie zastanawiał i wymienił silnik a ten na którym jeździsz trzymał na części. Nie wiem jak u ciebie a le w poprzednim aucie musiałem ściągać wałek do wymiany popychaczy. Natomiast w sonacie ponoć nie trzeba (brat wymieniał) Druga sprawa to popychaczy kiepskiej firmy bym nie kupował.
kubek:
Witam,
zmieniłem juz olej na magnateka 10/40 z elfa 10/40 i wsumie nic sie nie zmieniło po za tym że wiem że olej jest świeży:).
Ten jeden popychacz (mam nadzieje że jeden) na ciepłym silniku troche jest słyszalny ale narazie tak to zostawiam bo nic sie nie dzieje, pali mało, moc ma.....moze jak sie to stanie naprawde dłośne klekotanie to zmienie o ile mechanik wyczuje który to jest zepsuty:(...bo zmienić 12 popychaczy to troche wkosztuje:(
Pozdrawiam
kuba
kml:
--- Cytat: "kubek" ---10/40 z elfa 10/40 i wsumie nic sie nie zmieniło
--- Koniec cytatu ---
A co sie miało zmienić skoro lepkość ta sama? :)
Nawigacja
[#] Następna strona