Autor Wątek: [ix35 EL] Problemy z naszymi ix35  (Przeczytany 228224 razy)

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

Offline Robik

• Giełda
[ix35 EL] Problemy z naszymi ix35
« Odpowiedź #150 dnia: 31 Styczeń 2014, 07:38:29 »
Metoda glosnego radia pomaga,stuki mam od tygodnia dlatego tak mnie to boli i chyba przystane do waszej wersji weryfikacji przyczyny stukania w innym aso. Dziwne ale zaden z producentow alternatywnych nie zabral sie mimo uplywu 4lat za produkcje amortyzatorow do naszych ixow niektorzy podpowiadaja ze wersja amorkow po lifcie sie sprawdza niestety nie mam numeru katalogowego czesci wiec trudno bedzie trafic w konkretna wersje zreszta do 48tys u mnie byla cisza wiec wymiana amorkow w aso czy poza nim i tak w optymalnej wersji pomoze na poltora roku w zaleznosci od liczby pokonywanych km. Rozsadek podpowiada mi ze raczej jest to kwestia zaleczenia choroby a nie jej wyeliminowania dlatego bede cierpliwie czekac na markowych producentow typu kayaba czy inne monroe'y. Dziekuje za wskazowki.

Offline jacek2

• Giełda
« Odpowiedź #151 dnia: 31 Styczeń 2014, 13:05:27 »
A może problem tkwi w łącznikach stabilizatorów (z przodu jak też i z tyłu) zawieszenia?. One tak potrafią stukać że wskazania są na amorki. Wię proponuję najpierw je sprawdzić dokładnie.... :?:

Offline Robik

• Giełda
« Odpowiedź #152 dnia: 08 Luty 2014, 15:24:54 »
Nowe amortyzatory (oryginalne bo renomowani producenci nie zabrali sie jeszcze za produkcje) plus nowe odboje sachsa i gniazda amortyzatorow jednym slowem caly przod z wylaczeniem lozysk bo byly dobre i .....nastala upragniona cisza samochod zdecydowanie mniej plywa jest sztywny i nie przechyla sie na boki przy duzej predkosci. 2h pracy i po klopocie oby jak najdluzej....

klemens

• Gość
« Odpowiedź #153 dnia: 08 Luty 2014, 16:33:19 »
Wymienili Ci na gwarancji ? :shock:  Gwarancja na zawieszenie to tylko rok  :!:

Nie cytujemy całości wypowiedzi będącej ostatnim postem w wątku. Usunięcie cytatu. tekla

Offline Robik

• Giełda
« Odpowiedź #154 dnia: 08 Luty 2014, 17:07:47 »
W serwisie chcieli 2tys gwarancja nie obejmuje juz amorkow  - koszt calkowity czesci 700zl i wdziecznosc dla mechanika za poswiecenie  jego 2h cennego czasu.
Chyba juz czas zawalczyc o uznanie problemu glosnej pracy na drugim biegu okreslajac moje zgloszenie cyt.  "taka charakterystyka" pracy.  Chca mnie przetrzymac na okres po gwarancji ale sie nie dam i bede walczyc o swoje.Jak by ktos bywal w Poznaniu wersja manual 2l benzyna 2wd to chetnie porownam prace skrzyni biegow z moim egzemplarzem co wydatnie zmobilizuje mnie do dzialan w aso.

krayanek

• Gość
« Odpowiedź #155 dnia: 08 Luty 2014, 19:25:22 »
Witam.
Jestem młodym kierowcą i mam problem z długimi światłami w Ixie 35.
Zęby je załączyć muszę ciągle trzymać manetkę w górze, a w tym samym momencie przestają działać tylne światła.. Niewygodnie tak jechać;)
W żadnym ustawieniu nie mogę włączyć ich na stałe:(
Jakieś pomysły Panie i Panowie?

Rocznik 2011, 18 tyś przebiegu.

Offline gurszczak

• Giełda
« Odpowiedź #156 dnia: 09 Luty 2014, 10:01:19 »
krayanek, sorry za glupie stwierdzenie a próbowałeś ja wcisnąć w dół ???

Nie cytujemy całości wypowiedzi będącej ostatnim postem w wątku. Usunięcie cytatu. tekla

KAROL208

• Gość
« Odpowiedź #157 dnia: 09 Luty 2014, 10:28:47 »
W niektórych autach aby załączyć światła długie należy ręcznie zapalić światła mijania, w innym razie długie będą bez podtrzymania

krayanek

• Gość
« Odpowiedź #158 dnia: 10 Luty 2014, 15:48:19 »
Oczywiście, że próbowałem w dół:) Według mnie w tej pozycji powinny świecić długie. Nie świecą, jedynie w pozycji do góry działają.

Przy ręcznym włączeniu krótkich, światła długie działają w pozycji na dół - niestety - jednocześnie zapalają się wtedy pozycyjne i jest lipa, bo na nich przecież nie można jeź
dzić.

Elektryka???

Caastiv

• Gość
« Odpowiedź #159 dnia: 10 Luty 2014, 19:42:17 »
światła długie na stałe włącza się u nas odpychając przełącznik od kierownicy. do tego muszą być zapalone światła mijania(na 100%, co do długich przy pozycjach to nie sprawdzałem)

Offline Robik

• Giełda
« Odpowiedź #160 dnia: 13 Luty 2014, 21:09:00 »
P0106 obwod czujnika map/baro nieprawidlowy zakres wartosci lub niesprawny problem z wolnymi obrotami skacza lubi sobie zgasnac gdy schodzi z duzych obrotow padl czujnik lub zabrudzony przez lubryfikator
Samochod szwagra do tej pory chodzil bez problemow czy ktos z kolegow wie gdzie ten czujnik jest zamontowany chcialbym mu pomoc i go przeczyscic.
Podbijam temat bo problem nadal aktualny :)))

Offline kosmos2011

• Giełda
« Odpowiedź #161 dnia: 13 Luty 2014, 21:27:15 »
Załóż nowy temat bo tutaj to raczej coś puka, trzeszczy, pianka się kruszy itp. Za chwilę żeby coś znaleźć  trzeba będzie przeczytać kilkanaście stron.

Mleko

• Gość
« Odpowiedź #162 dnia: 13 Luty 2014, 22:44:45 »
Moze ktos z Was zna juz swojego Hultaja jak wlasna kieszen i mi pomoze. Mianowicie dzisiaj na dywaniku z lewej strony pod drzwiami znalazlem taka listwe jak na zdjeciu (fot. zapozyczona z niemieckiego forum - tam tez ktos ja znalazl w swoim aucie). Nie mialem za wiele czasu i na szybko z latarka popatrzylem od spodu ale nie mam pojecia skad ta listwa odpadla.
Jakies pomysly? :lol:

Offline Robik

• Giełda
« Odpowiedź #163 dnia: 14 Luty 2014, 07:34:26 »
Zerknij na drugi fotel przypomina mi to listwe maskującą fotela mocowana nad dzwignia sluzaca do przesuwania fotela w przód/tyl - zakonczenie obicia fotela.

Mleko

• Gość
« Odpowiedź #164 dnia: 14 Luty 2014, 11:06:11 »
Kurcze nic takiego tam nie ma. Czekam na dalsze pomysly, gdy nie znajde pasujacego miejsca podjade do Hyundaia.
Przy okazji porusze inny drobiazg, ktory nie daje mi spokoju. Komputer pokladowy - wskaznik km na biezacej ilosci paliwa zaraz po zatankowaniu pokazuje wlasciwy dystans, po kolejnym odpaleniu wskazuje ok. 60 km. Przyklad z wczoraj/dzisiaj: wieczorem zatankowalem 20 litrow, pokazalo 295 km, dzis rano odpalam auto, na wskazniku 60 km  :-?