Autor Wątek: [Accent X3] Stożkowy filtr powietrza?  (Przeczytany 14931 razy)

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

Will

• Gość
[Accent X3] Stożkowy filtr powietrza?
« Odpowiedź #15 dnia: 16 Wrzesień 2013, 20:16:01 »
albo mozesz nalac wody do buteleczki z rozpylaczem (np po plynie do szyb). odpal silnik i rozpyl wode na kable zaplonowe i zobacz czy auto zgasnie czy bedzie chodzic normalnie

wohoow

• Gość
« Odpowiedź #16 dnia: 17 Wrzesień 2013, 11:10:42 »
Cytat: "Accent LS"

Jeszcze mam takie pytanie bo na zimnym silniku przerywa i niechce jechac :/ gdy puszcze gaz i nacisne zpowrotem to jest juz ok ale zaraz i tak jest to samo i tak az do rozgrzania. Zdazylo sie nawet pare razy ze na cieplym go przycielo. Co to moze byc? Filtr paliwa? Czy raczej przewody WN lub swiece? Jak myslicie?

Mój accent ma bardzo podobne objawy, wymiana wszystkich filtrów(łączenie ze wstępnym w pompie paliwa) nie pomogła. Wymieniłem też wn i świece i nadal to samo. Zaczynam myśleć nad pomiarem kompresji albo ogólnym kompem w aso...

MarcinW90

• Gość
« Odpowiedź #17 dnia: 26 Wrzesień 2013, 21:12:36 »
a wracając do tematu ja u siebie, mam zrobiony kompletny dolot, przepustnica od tiburona 2.0 16v, jak i również przeplywomierz od tiburona zakończony filtrem stozkowym simoty, jedynie  musiałem sobie w pracy dotoczyc flansze pod przepustnice bo jest większa, potem pod kompa przestroic to wszystko

[ Dodano: 2013-09-26, 21:15 ]
przyrost mocy i momentu, odczuwalny

[ Dodano: 2013-09-26, 21:25 ]
HANTS, niezle się usmialem przy twojej wypowiedzi na temat  kutych tlokow, dzięki za poprawe humoru na resztę dnia

Offline kosmos2011

• Giełda
« Odpowiedź #18 dnia: 24 Lipiec 2015, 22:50:15 »