Forum > i20
Samodzielna wymiana płynów i filtrów - jakie filtry i olej w
kosmos2011:
--- Cytat: "steyr" ---Hyundai montował świece Championa na pierwszy montaż?
--- Koniec cytatu ---
Tak RER8YC Champion.
Można też zamontować Irydowe DENSO SXU22HDR8.
steyr:
Dzięki za info, z Championem nie mam dobrych wspomnień. W poprzednim aucie jedna świeca pękła mi na porcelanie po 3kkm, cud że ją wykręciłem. Także stosuje przeważnie NGK o ile są produkowane w Japonii a nie w Francji. Za to przewody WN Hyundai montował pierwszej klasy ;-)
kosmos2011:
--- Cytat: "steyr" ---Za to przewody WN Hyundai montował pierwszej klasy ;-)
--- Koniec cytatu ---
Przewody WN są firmy Bougicord i moim zdaniem dobrej jakości.
steyr:
tak, o tym właśnie mówie. Swego czasu szukałem u siebie do P2 lpg tych przewodów i nigdzie nie mogłem ich znaleść.
wafel:
Witam.
W moim I20 14700km stosuje olej Shell helix Ultra 5-W40 paliwo Shell 95VP. Filtr oleju serwisowy, kabinowy pierwszy raz Filtron (trochę luźniejszy niż ten zakładany w serwisie) są lepsze niż Filtron np. Knecht,Mann . Filtra powietrza nie wymieniałem - będę musiał w tym miesiącu. Filtr paliwa podobno samoczyszczący , ale po dużym przebiegu warto wymienić - przeczyścić. Co do klimatyzacji polecałbym pełny przegląd z uzupełnieniem czynnika chłodzącego. U mnie po trzech latach brakowało dużo. Odczuwalny spadek wydajności no i w tyłek dostaje kompresor. Na dzień dzisiejszy spalanie w cyklu mieszanym 6,1. NIE STOSUJE się do "podpowiadacza zmiany biegu"
Nawigacja
[#] Następna strona