Forum > i20
Samodzielna wymiana płynów i filtrów - jakie filtry i olej w
Jacaw:
Nie pamiętam dokładnie jak to jest, ale mniej więcej:
- świece wymieniają co drugi przegląd, czyli 2 lata lub do 40 tys. km,
- filtr paliwa, jest i... według mojej instrukcji nie podlega wymianie, ale według aktualnych danych ASO już tak i jest to w okolicach 55 tys. km.
Przy czym dotyczy to i20 z 2011 i silnika 1.2
de_assis:
Mam i20 z 2009 roku, filtr paliwa jest pod tylną kanapa, lapiesz na dole, sa tam chyba takie do zlapania dwa szmaciane kóleczka, pociagasz i siedzenie jedzie w góre, i na górze baku jest filtr, kupilem takowy MOBISa ale do tej pory lezy bo po fakcie zauwazylem ze jego sie nie wymienia co rok dwa jak w moim starym aucie ktore mailem wczesniej ale chyba przy ilus tam tysiacach km, dokladnie pisze w ksiazce a moze kolega piszac 55tys ma racje.
steyr:
Dzięki za informacje, auto ma 95kkm, teoretycznie do 70kkm było serwisowane przez poprzedniego właściciela. Świece zamówione, jutro pewnie wymiana jak znajdę czas ;-)
Kudłaty_1975:
--- Cytat: "steyr" ---Świece zamówione, jutro pewnie wymiana jak znajdę czas
--- Koniec cytatu ---
Tylko proszę pamiętać, że zgodnie z zaleceniami świece wymieniamy na zimnym silniku.
steyr:
Oczywista oczywistość, to nie był mój "pierwszy raz" :-D Zaskoczony byłem, ponieważ wykręciłem świece Champion-a z silnika. Standardowe świece, z standardową elektrodą centralną. Hyundai montował świece Championa na pierwszy montaż? Założyłem świece NGK PLKR7A z grupy Laser Platinum z stożkową elektrodą centralną. Przejechałem parę km, miałem wrażenie że auto lepiej jeździ. Zobaczymy co jutro powie główny szofer. pozdrawiam
Nawigacja
[#] Następna strona