Autor Wątek: LPG nie do wszystkiego  (Przeczytany 6994 razy)

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

foxtrot49

• Gość

Hants

• Gość
LPG nie do wszystkiego
« Odpowiedź #1 dnia: 21 Kwiecień 2013, 18:25:40 »
Hmm.. Doszedłem do przewrotnego wniosku. Nie wstawiać Prinsa! :-)

KAROL208

• Gość
LPG nie do wszystkiego
« Odpowiedź #2 dnia: 21 Kwiecień 2013, 19:23:40 »
Głowice i zawory siadają szybciej przez złe dobranie i zestrojenie instalacji. Chyba że ktoś założył instalacje żeby autem ścigać się i dawać do oporu to wtedy może mieć problemy z silnikiem. są przecież instalacje wtrysku fazy ciekłej.
Węszę tu jakiś spisek.

foxtrot49

• Gość
LPG nie do wszystkiego
« Odpowiedź #3 dnia: 21 Kwiecień 2013, 19:50:10 »
Właściwie to ja też doszukuje się tu spisku. Tylko kto spiskuje przeciwko komu?? Hm. Narazie nie wiem ale jeśli to spisek to jakiś perfidny..... :-?

Hants

• Gość
LPG nie do wszystkiego
« Odpowiedź #4 dnia: 22 Kwiecień 2013, 10:44:47 »
Przypomina mi się dowcip:

Przychodzi baba do lekarza i mówi:
-Panie doktorze, jak się drapię, to mnie tu boli..
-Nie drapać się. Następny proszę!

Wydaje mi się, że spece od Prinsa zbierali dane o najczęstszych reklamacjach, wysłali dane do centrali, a ta - zrobiła sobie podsumowanie i odgórnie wyprodukowała mądrą listę.

Nie wiem - ciężko jest mi się do tego ustosunkować, niemniej ani myslę brać tego pod rozwagę przy zakupie następnego auta.

Offline robaszek127

• Giełda
LPG nie do wszystkiego
« Odpowiedź #5 dnia: 22 Kwiecień 2013, 19:43:42 »
To że siadają głowice i zawory to dzięki producentom, którzy w dobie nowoczesności kombinują z materiałami by było taniej a nowocześniej. Dlatego stosują zawory ceramiczne co ne wytrzymują gazu i potem lament, że gaz to zło. Przykład ford focus gdzie ludzie zakładali gaz a potem pełno ofert sprzedazy na allegro czy otomoto. Podczas gdy stary silnik 1,6 8v ze stajni WV po 100tys na gazie i 80tys na benzynie  głowica śmiga dalej a zawory sa jeszcze dobre.

Offline tekla

• Global Moderator
    • http://www.facebok.com/eklateklamodel
LPG nie do wszystkiego
« Odpowiedź #6 dnia: 22 Kwiecień 2013, 22:04:05 »
Ja miałam z Accentem takie fajne jazdy właśnie. Beznadzieja, bo auto się rozkracza na amen i koniec jazdy. Jak raz (z wielu) zawory rąbnęły, to wybrzuszyło maskę od środka no i dalej z takim "mount everestem" jeździ...

No ale to dawno temu było, instalacja była wadliwa i tyle.

Hants

• Gość
LPG nie do wszystkiego
« Odpowiedź #7 dnia: 23 Kwiecień 2013, 10:25:29 »
Myslę, że to jednak wina złej regulacji, a nie samego paliwa.