1ml na 1 l.
70 zeta za 500ml.
Nie próbowałem innych ale po usunięciu "czopka" widziałem że problem nie był tylko w samym dpfie a w tym, że podkapcał mi lekko. Wpływ pewnie na to miało wiele czynników.
Już myslałem żeby dać wtryski sprawdzić/zregenerować bo świadom jestem że prędzej czy później i tak założe/będe zmuszony zamontować dpfa.
Spaliłem kilka zbiorników z tym dodatkiem i nie widze małego dymka przy odpalaniu który się zdarzał, nie widze dymka przy przyśpieszaniu po ciemku w światłach tego z tyłu, nawet ostatnio z przyczepką i 350 kg na niej. Nie czuję gryzącego dymu jak stoi uruchowmiony. Silnik mi chodził i chodzi ładnie to nie widze róznicy w pracy, moze odrobinę ciszej (albo autosugestia bardziej). Palił zawsze dobrze, równo- także tu nic się nie mogło zmienić. Róznica w spalaniu raczej mało istotna 0,5, moze 1 litr....
Ale podstawa to widze wyraźną poprawę w tych rzeczach, które właśnie mogą wspomoc przy dpfie.
Wielu z nas miało/ma problem z dpfem nie tylko przez samą jego konstrukcję i styl jazdy ale własnie przez to że proces spalania z różnych powodów już nie jest taki jak powinien być.
Myślę że ten specyfik ( pewnie też inne podobne) może dużo zdziałać na plus w temacie dpfa. Tak mi się wydaje.
Wyczyści wtryski > poprawia proces spalania > zmniejsza przez to dymienie.
Przyznam że zacząłem w to wierzyć :lol: ( nie mam z tym zawodowo nic wspólnego chłopaki także żadna promo ;-) ) Pisze to z własnych "testów".
Fajnie jakby ktoś spróbował na dpfie który się czesto aktualnie wypala. )