Witam. Trochę mnie tutaj nie było, bo w poprzednim i40, sedan,116km 2014 rok po wypraniu filtra i zamontowaniu czujnika temperatury spalin w DPFie nie miałem problemów z filtrem i tak jest do dzisiaj. Obecnie auto ma przejechane ponad 180000km , a właścicielem od roku jest syn.
Rok temu kupiłem dla siebie też i40,kombi ,141km, 2015 rok, aktualny przebieg 167000km i tu już tak słodko nie jest.
Częste wypalanie nawet po wypraniu filtra, zwłaszcza teraz jak jest ciepło, wypala się co 60km , 80km 160km ,jak mu pasuje, jazda tylko trasa , na tempomacie ustawione 130.d
Dodatkowo też zamontowałem czujnik temperatury spalin w DPFie jak w poprzednim i40 i co zauważyłem.
Temperatura spalin przy jeździe na tempomacie z prędkością 130 w poprzednim i40 obecnie syna, od zawsze wynosiła średnio 330 stopni, w moim i40 wynosi o 100 stopni więcej, 430 stopni, czasami jest 360 stopni, zwłasza przy jeździe bez tempomatu, ale nie zawsze.
Pytanie więc jest takie, czym jest spowodowana taka różnica temperatury?
Czy jest to normalne bo auto ma większą moc, czy coś innego, na przykład wtryski, turbo lub EGR.
Może ktoś sprawdzał w aplikacji torque lub innej temperaturę spalin w i40, polift o mocy 141 km?