Forum > i40 VF
[i40 VF] Wypalanie filtra DPF w 1,7 CRDI
tom69:
Czy ktoś się już nad tym tu głośno zastanawiał a ja nie doczytałem?[/quote]
Było pisane o tym, że obciąża podczas wypalania poprzez włączenie ogrzewania lusterek oraz możliwe, że innych elementów.
Robbyd:
Nic podobnego w/w nie występuje.
kamil231987:
Witam czy ktoś miał problem z b1s2 nic nie widać a na b1s1 pokazuje - 0,2 stopnia. Elm nowy wczoraj dotarł a pokazuje to samo co stary elm a kupiłem nowy bo myślałem że jest walnięty stary. Pokazuje jeszcze dobrze temperatury spalin na obu czujnikach. Wszystko inne pokazuje a tego jak na złość nie. To same parametry na pistonie i na car scannie oraz inny programach to samo pokazuje na czujnikach.I dodam że ciśnienie dpf mi pokazuje oraz egr też pokazuje. I u mnie to tak wygląda na pistonie i torque pro
Przemek343:
Witam serdecznie. Z filtrem walczę już od prawie roku bo wtedy zauważyłem zbyt częste wypalanie filtra. W sierpniu tego roku regenerowalem filtr DPF ale nic to nie pomogło. Zauważyłem bardzo dziwną rzecz a mianowicie w lecie filtr wypalał mi się co 50-70 km. Teraz jak jest zimno to filtr wypala mi się co ok 400 km. W poprzednią zimę było tak samo. Co może być przyczyną takiego wypalania ? Proszę pomóżcie.
apikus:
Warunkiem wypalania filtra DPF jest osiągnięcie odpowiedniej temperatury przez silnik. Może to jest ta przyczyna?
Nawigacja
[#] Następna strona