Forum > i40 VF
[i40 VF] Wypalanie filtra DPF w 1,7 CRDI
Kabestan:
Mierzyłem poziom na zimnym i rozgrzanym po 5 minutach. Ten sam za wysoki poziom.
Pomijając fakt dostania się ROPY do oleju silnikowego i niewątpliwej szkodliwości dla silnika, czy za wysoki poziom - około o,5cm nad górnym wskaźnikiem F będzie miało zły wpływ na ciśnienie wewnątrz itp? Spuścić trochę oleju?
Alonzo_:
Pół cm powyżej maxa pod warunkiem, że to jest mierzone chwile po zgaszeniu gdy olej spłynął w dół, nie ma znaczenia.
ELETomek:
Strzykawka setka, wężyk igelitowy fi 4, trochę odciągnąć i spać spokojnie. Po co zastanawiać się czy z wysoki poziom oleju zaszkodzi czy nie zaszkodzi.
arti_100:
Osobiscie jezdzilem z przekroczona iloscia oleju na dodatek rozrzedzonym ropa i nic sie nie stalo. Ale lepiej odciagnac a najlepiej wymienic olej jesli dostal sie do noego olej napedowy.
kacluk1987:
Witam, nie chciałem zakładać nowego tematu.
Czy jest tu ktoś z użytkowników i40 z nowymi silnikami 1.6crdi? czy w nich jest w jakiś sposób informacja o wypalaniu dpf?? bo nawet instrukcja informuje o lampce dpf..
Czy można podłączyć jakiś obd żeby badać poziom zapełnienia??
w vagu wygląda to tak:(widziałem odpowiedniki do peugeota/opla itp.. a jak hyundai?
Nawigacja
[#] Następna strona