Forum > i40 VF

[i40 VF] Wypalanie filtra DPF w 1,7 CRDI

<< < (133/168) > >>

kazek:

--- Cytat: "MD13" ---kazek - ale to nie tylko Hultaja się tyczy. We wszystkich koncernach tak jest. Jedynie w PSA, FAP jest mniej problematyczny ale to tylko mniej. To by trzeba było z Unią walczyć ,że takie bzdury wymyślają lub wszystkie koncerny pozwać za wadliwą konstrukcję, wadliwe rozwiązanie. Czy to jest realne ?? tego nie wiem.  Albo po prostu wytnij dziadostwo i koniec.
--- Koniec cytatu ---
  Powiem Ci ze masz trochę racji,tyle ze inne auta np.znajomy ma insygnie i apke do opla na smartfona i jemu wypala raz na 700-900km a u mnie co 200 km,samochod ma 33tys przebiegu,czyli praktycznie nowy i takie jaja się dzieja,najgorsza jest ropa w misce olejowej,rozrzedzony olej i ponad stan,kupujac nowy samochod do celów prywatnych miałem prawo liczyc ze posluzy wiele lat bez większych awarii,a ja wlasciwie od przebiegu 15 tys bujam się po serwisach i nic to nie zmienia,najpewniej wytne w chu...jak gwarancja się skończy ale puki co chciałbym cieszyc się jazda,a nie wkur..się

ELETomek:
Kazek, ja miałem astre j 1.7 i tak kolorowo jak w isi (pewnie 2.0) nie było. Przez to dziwią mnie wpisy, że "wypala się co 500km, a jeżdżę tylko po mieście". Jeszcze do tego regularnie, że można to przewidzieć co do 10km. Mi w astrze wypalał się co 250-400km był nie przewidywalny, a nawet złośliwy :-/ Mimo to, nie miałem problemu z dpf ale byłem jego niewolnikiem.

MD13:
kazek bo te auta są skierowane dla firm. Firma kupuje w leasingu po 2 latach przy przebiegu około 10 do 15 tys opitala i kupuje nowy. I ma w nosie co z tym autem się dzieje bo zaraz kupi nowy. A ci co kupią po firmie się męczą. Nie opłaca się nowych aut kupować z myślą ,że wystarczy na lata. To już minęło.

kacluk1987:
Dla przykładu, skoda superb 2016 zrobiłem trasę 1700km bez postoju i zgadnijcie co:) dpf się zaczął wypalać jak pojechałem na zakupy i wjechałem na podziemny parking:D
 Z tym że mimo dsg łatwo poznać wypalanie. obroty wchodzą na 1100, na postoju spalanie 1.1l/100km i wentylatory chodza na chłodnicy + start/stop nie działa.. o dziwo jeźdząc z dsg i puszczając gaz spalanie spada do 0

kazek:

--- Cytat: "ELETomek" ---Kazek, ja miałem astre j 1.7 i tak kolorowo jak w isi (pewnie 2.0) nie było. Przez to dziwią mnie wpisy, że "wypala się co 500km, a jeżdżę tylko po mieście". Jeszcze do tego regularnie, że można to przewidzieć co do 10km. Mi w astrze wypalał się co 250-400km był nie przewidywalny, a nawet złośliwy :-/ Mimo to, nie miałem problemu z dpf ale byłem jego niewolnikiem.
--- Koniec cytatu ---
       Tez myslalem ze to regularne wypalanie to brednie,u mnie było co około 500km,ale jak się zaczelo pier...lic to roznie,nawt potrafil co 70km,teraz po serwisie i profesjonalnym czyszczeniu,bo na nowy dpf nie wymienili bo hyundai stwierdził ze niema potrzeby to wypala co 200 jakby w pysk strzelil bez znaczenia czy trasa,albo miasto co tez mnie dziwi

Nawigacja

[0] Indeks wiadomości

[#] Następna strona

[*] Poprzednia strona

Idź do wersji pełnej