Forum > i40 VF
[i40 VF] Wypalanie filtra DPF w 1,7 CRDI
mariusz00-82:
Tylko ja mam w automacie i nic po tym spalaniu nie widać jak aplikacja pokazuje wypalanie to otwierałem.maske i sprawdzałem wentylator to nie kreci
provokator:
Fakt, nie zauważyłem, że masz automat. Niestety nie wiem jak to rozkminić.
mariusz00-82:
Byłem w serwisie gdzie pracuje znajomy i powiedział że wszystko przeskanował i jest dobrze i nie patrzeć w tą aplikację tylko jeździć ale męczy mnie to cholernie
waszek_rmc:
--- Cytat: "mariusz00-82" ---U mnie torque pokazuje wypalanie co 50 km po podłączeniu do kompa w serwisie wypalanie z komputera serwisowego nie pokrywało się z torque :-x a więc nie wiem oleju nie przybywa.Podpowie ktoś czy podczas wypalania włącza się wentylator????
--- Koniec cytatu ---
Na kompie serwisowym pokazywało próby wypalania czy zakończone procedury?
W torque zwiększa Ci temperaturę do 600 - 650 stopni? Może czujnik temp jest uszkodzony?
mariusz00-82:
Zwiększa temperaturę do 580°c potem mozolnie do 600 °c i do 630 spada jak się zatrzymam to po paru minutach spada do 300°c podczas wypalania wiatrak się nie włącza.Auto mam na gwarancji serwis wszystko przeskanował i jest ok ale sam nie wiem..Największa temperatura wypalania jest jak wolno jadę w korku :-| w zimę przy ujemnych temperaturach wypalanie przy samym mieście krótkie odcinki wypalało około +-300 km w trasie co 440 proces wypalania zawsze był dokańczone
[ Dodano: 2018-05-09, 16:26 ]
Podczas wizyty w serwisie miałem 16 g sadzy w DPF zrobiłem trasę 560 km i zajechałem do serwisu to wyszło że od ostatniego wypalanie zrobiłem 144 km i mam 12 g
Nawigacja
[#] Następna strona