Forum > Lantra
halogeny, jak - pomocy !!!
cezary46:
--- Cytat: "BartBartez" ---
--- Cytat: "cezary46" ---zgodnie z przepisami włączenie świateł "długich" powinno powodować automatyczne wyłączenie halogenów.
--- Koniec cytatu ---
A masz tak przy fabrycznej instalacji?
Przepisy sobie a rzeczywistość sobie. "Długie" włączamy wtedy kiedy nikogo nie ma przed nami więc co komu przeszkadza nawet jeśli będę miał włączone 4 pary halogenów?
Polska to kraj normalny inaczej :roll:
--- Koniec cytatu ---
Podyskutuj sobie z drogówką jak Ci zatrzymają dowód. Ja już to przerabiałem w innym aucie. Na szczęście skończyło się na pouczeniu ale za ponowny przegląd musiałem zapłacić.
Teraz nie mam dodatkowych świateł.
BartBartez:
--- Cytat: "cezary46" ---
Podyskutuj sobie z drogówką jak Ci zatrzymają dowód
--- Koniec cytatu ---
To znaczy, że mam poprawić fabrykę?
Ktoś dopuścił ten model do ruchu w Polsce więc dlaczego mam go poprawiać?
cezary46:
A auto pochodzi z Polski czy z np. Niemiec? Bo mówimy o polskich przepisach. I nie wszyscy diagności u nas zwracają na to uwagę jak zresztą na wiele innych ważnych rzeczy np.zawartość CO2 w spalinach, nie do końca sprawne hamulce, amortyzatory itp. Ostatnio miałem przypadek, że auto, które parę dni wcześniej przeszło bez problemu przegląd techniczny, przy wymianie opon na letnie, nie było gdzie podłożyć podnośnika. Cały spód trzymał się na reszkach konserwacji. To Polska właśnie.
BartBartez:
--- Cytuj ---A auto pochodzi z Polski czy z np. Niemiec?
--- Koniec cytatu ---
Moje akurat z Niemiec. Ale chyba wszystkie (a na pewno większość) auta sprzedawane w polskich salonach mają tak skonfigurowane halogeny
rufuz:
witam
do zestawu halogenów który kupiłem byla dołączona instrukcja montażu. W sumie wszystko juz zrobiłem tylko na rysunku jest napisane ze czarne kable należy uziemić a jeden kabel nalezy podłączyć do plusa jakiejś żarówki. Gdzie zamocować to uziemienie oraz do ktorej żarówki podłączyć ten drugi kabel ?
Zastanawiam sie tez nad tym gdzie najlepiej przeciągnąć do wewnątrz kabel od włącznika. Pod uszczelka nie bardzo bo ten kabel nie jest az tak cienki.
Dzięki za odpowiedź
Nawigacja
[#] Następna strona