Forum > Tucson JM

Nie zapalił :(

<< < (3/5) > >>

santafer:
Sorry ,ze zabiram głos w Tucsnie,po prostu mam ten sam silnik.
Twój egzemparz był-jest zameczony,skoro az 3 wtryski były niesprawne.skoro jeżdziłeś w takim ich stanie -musiałeśdługo kręcic rozrusznikiem- i nie kręc ,że NIE.
wtryskiwacz-to rzek króra sie zuzywa i nie jest niesmiertelna
a na koniec,uruchamianie silnika ,któery nie startje z rozrusznika- -to swiadectwo kompletnej ignoracji,nieczytania instrukcji,braku podstawowej wiedzy technicznej,
auto sie zemsciło
I bardzo dobrze

rambo_3m:

--- Cytat: "santafer" ---Sorry ,ze zabiram głos w Tucsnie,po prostu mam ten sam silnik.
Twój egzemparz był-jest zameczony,skoro az 3 wtryski były niesprawne.skoro jeżdziłeś w takim ich stanie -musiałeśdługo kręcic rozrusznikiem- i nie kręc ,że NIE.
wtryskiwacz-to rzek króra sie zuzywa i nie jest niesmiertelna
a na koniec,uruchamianie silnika ,któery nie startje z rozrusznika- -to swiadectwo kompletnej ignoracji,nieczytania instrukcji,braku podstawowej wiedzy technicznej,
auto sie zemsciło
I bardzo dobrze
--- Koniec cytatu ---

Co ty mi tu za bzdury wciskasz. Do tej porty nie miałem ŻADNYCH problemów z odpalaniem, nie musiałem kręcić rozrusznikiem. Awaria nastąpiła z dnia na dzień bez żadnego ostrzeżenia. Samochód jak się zepsuł trafił do ASO !! i tam go odpalali na pych - przecież ja sam takich rzeczy bym nie robił.
Wszystkie wtryski zostały oddane do regeneracji i z zakładzie okazało się że są dobre - co najwyżej trochę przelewają podczas rozruchu i rozstały zregenerowane (50 zł sztuka - dla porównywania ASO za regenerację chciało 800 zł za sztukę - i to chcieli oddać do tego samego warsztatu :) ). Niestety to nie pomogło i dzisiaj będzie wymieniana pompa paliwa (jak się okaże że jest zepsuta to również zostanie zregenerowana).

Na koniec kolego SANTAFER nie obrażaj mnie i nie rób z siebie fachowca bo ja na samochodach zęby zjadłem - zajmuję się renowacją starych samochodów i uwierz mi lub nie ale wiem o co w tym wszystkim chodzi.

Łukasz:

--- Cytat: "rambo_3m" ---zajmuję się renowacją starych samochodów i uwierz mi lub nie ale wiem o co w tym wszystkim chodzi.
--- Koniec cytatu ---

Zechciej zauważyć, że stare zabytkowe samochody od nowych różnią się i to znacznie. Stare auta często mają więcej wspólnego (jeżeli chodzi o mechanikę) z... ciągnikami rolniczymi niż nowymi samochodami :-P

rambo_3m:

--- Cytat: "Łukasz" ---
--- Cytat: "rambo_3m" ---zajmuję się renowacją starych samochodów i uwierz mi lub nie ale wiem o co w tym wszystkim chodzi.
--- Koniec cytatu ---

Zechciej zauważyć, że stare zabytkowe samochody od nowych różnią się i to znacznie. Stare auta często mają więcej wspólnego (jeżeli chodzi o mechanikę) z... ciągnikami rolniczymi niż nowymi samochodami :-P
--- Koniec cytatu ---

Ogólnie rzecz biorąc zasada działania czy to silnika benzynowego czy diesla się nie zmieniła.

Ale uwaga ! po regeneracji pompy wszystko wróciło do normy - samochód bez problemów odpala i jeździ.

Podsumowując: w dwóch warsztatach źle postawili diagnozę - wtryskiwacze ale przynajmniej nie dałem się naciągnąć i sam załatwiłem regenerację. Zawiniła pompa którą notabene też za psi pieniądz zregenerowałem w prof. zakładzie.

Z całą stanowczością mogę polecić warsztaw Diesel Service w Gdyni na ul. Zakopiańskiej - to są prawdziwi fachowcy.

kml:
rambo_3m, nie bój nic praktycznie u wszystkich producentów, którzy robią samochody "w dizlu" pompy zdychają a z tego co pamiętam to przoduje ford w tej dziedzinie. Taki urok współczesnych diesli, że lubi paść pompa, wtryskiwacze etc.

Nawigacja

[0] Indeks wiadomości

[#] Następna strona

[*] Poprzednia strona

Idź do wersji pełnej