Forum > Tucson JM

Nie zapalił :(

(1/5) > >>

rambo_3m:
No i znowu potwierdza się moja opinia o samochodach koreańskich. Tucson diesel - 2.0 CRDi - zgaszony na przejeździe przez tory - już nie odpalił - krótkie holowanie i jest w warsztacie. Czekam na diagnozę co się stało. Ktoś ma jakieś podejrzenia? Ja stawiam na pompę paliwa albo wtryskiwacze :(

Koreański samochód - pierwszy i ostatni raz.

wlad:

--- Cytat: "rambo_3m" ---Koreański samochód - pierwszy i ostatni raz.
--- Koniec cytatu ---

masz racje-powszechnie wiadomo,ze auta z innych stron swiata zapalaja zawsze i na dodatek masuja prostate kierowcom.

--- Cytat: "rambo_3m" ---Ja stawiam na pompę paliwa albo wtryskiwacze
--- Koniec cytatu ---

lepiej jednak nie stawiaj diagnoz,jesli jak widac nie znasz kompletnie specyfiki silnikow diesla.wtryskiwacze w jednej sekundzie nie padaja...podobnie jak pompa-chyba ze jezdziles na zajezdzonej.

rambo_3m:

--- Cytat: "wlad" ---
masz racje-powszechnie wiadomo,ze auta z innych stron swiata zapalaja zawsze i na dodatek masuja prostate kierowcom.

--- Koniec cytatu ---

Zrobiłem setki tysięcy kilometrów samochodami różnych marek ale nigdy żaden z nich dwa razy w roku nie stanął tak aby nie dało się nim jechać - to chyba o czymś świadczy.

maspex:
Daj spokoj...moj dziadek mial gallopera,teraz ma tucsona 2.0 crdi, wujek ma santa fe,a ja scoupe...zaden od tak sobie nie stanal,a jak cos sie psulo,to wynikalo z wekeploatowania

ps.a gdzie auto kupione ? znasz pochodzenie auta ? kupujac nawet lexusa czuy porsche jak wczesniej nie byl dobrze serwisowany, ktos spapral naprawe , po wypadku, po powodzi zawsze moze sie takie cos stac, daj znac co sie zepsulo

rambo_3m:
Auto stoi od czwartku w warsztacie i wciąż nie ma pewności co mu dolega. Podejrzenia padły już na wtryski, pompę i zawór ciśnienia w listwie wtryskowej. Za małe ciśnienie jest w trakcie rozruchu - o dziwo na pych zapala i jeździ wtedy normalnie. Z tego co widziałem na komputerze to wyskoczył jakiś błąd z kątem wtrysku więc pewnie zawór sterujący. Niestety w warsztacie nie mają takiego aby podmienić dlatego Tucson zmieni dziś warsztat na ASO.

Auto kupione ze sprawdzonego źródła, sumiennie serwisowane w ASO w Mediolanie.

Nawigacja

[0] Indeks wiadomości

[#] Następna strona

Idź do wersji pełnej